I wszystko jasne, od tego powinniśmy zacząć ;)Drone pisze:No właśnie :) Za THE CLASH też nie przepadam :)ryszard pisze:ok, do czego zmierzam: lubisz The Ramones? :)Drone pisze: To nie chodzi o ich taniość, prostotę czy konkretny element. Chodzi o całość przekazu. Są rzeczy bardzo melodyjne, a klasowe, a są rzeczy zupełnie bez wyraźnej linii melodycznej, a też kiczowate.
KVELERTAK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ryszard
- postuje jak opętany!
Re: KVELERTAK
That's what she said !
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no dokładnie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Otóż to.Self pisze:DT nie słyszałem choćby sekundy muzyki, ale cały ten melodef to (dla mnie) sraka z dupy dla małolatów, którzy jeszcze nie wiedzą, że siła tkwi w prostocie i rock n rollu. W muzyce Kartoflaka melodyjki są dodatkiem, a nie sednem.
-
- rozkręca się
nowa płyta słabiutko, bardzo słabiutko. Jak to ma być zabawa, energia i rock and roll to ja podziękuję
-
Dokładnie. Zbyt szorstka ta płyta. Przydałoby się nieco melodii. Oczywiście tych fajnych, nie gotenburskich, bo jak coś jest melodyjne i mi się podoba to nie może być z Gothenburga. Czy jakoś tak ;)
- twoja_stara_trotzky
ten zespół to doskonały test na spięte poślady ;)
- twoja_stara_trotzky
powiedział TĘCZOWY MALINA ;)
-
- postuje jak opętany!
Ani In Flames ani Dark Tranquility? Ale z innego melodefu słyszał kolega więcej niż sekundę? "Fintrols" chociaż ;) ?Self pisze:DT nie słyszałem choćby sekundy muzyki, ale cały ten melodef to (dla mnie) sraka z dupy dla małolatów, którzy jeszcze nie wiedzą, że siła tkwi w prostocie i rock n rollu. W muzyce Kartoflaka melodyjki są dodatkiem, a nie sednem.
-
Pojechałbym na ten koncert. Ta muzyka jest stworzona do pląsów z butelką piwa :)
-
- postuje jak opętany!
Też mi brakuje tych fajnych - przede wszystkim fintrols, korpiklans i amons amars ; )est pisze:Dokładnie. Zbyt szorstka ta płyta. Przydałoby się nieco melodii. Oczywiście tych fajnych, [...]
Ostatnio zmieniony 20-03-2013, 20:26 przez Aegir, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zahartowany metalizator
30 seconds to mars
No wolę Rainbow od Kartoflaka, fakt. Przy czym napinać się nie zamierzam. Ma to fajne momenty, ale całościowo jakoś mi to nie leży. Nawet wezmę sobie na słuchawki w jutrzejszą podróż pks-em żeby się upewnić, jedynkę też wezmę dla porównania.twoja_stara_trotzky pisze:powiedział TĘCZOWY MALINA ;)
Ostatnio zmieniony 20-03-2013, 20:27 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
Tęcza klasyka, to nowe młode, to wiadomo.DCI Hunt pisze:No wolę Rainbow od Kartoflaka, fakt. Przy czym napinać nie zamierzam. Ma to fajne momenty, ale całościowo jakoś mi to nie leży. Nawet wezmę sobie na słuchawki w jutrzejszą podróż pks-em żeby się upewnić, jedynkę też wezmę dla porównania.twoja_stara_trotzky pisze:powiedział TĘCZOWY MALINA ;)
- ryszard
- postuje jak opętany!
Nowy klip, stylistycznie już nieco bardziej zbliżony do ogólnie przyjętnych norm metalowo/rockowych ;)
Utwór też bardzo ok, jak dotychczas wybierają dobre strzały na promocję.
I już tak na marginesie, chociażby na podstawie tego kawałka, niech mi nikt nie próbuje wmawiać, że te "melodyjki" to rzeczywisty fundament muzyki Kvelertak: owszem, stały się one obecnie znakiem rozpoznawczym ( nie mam nic przeciwko), ale jak ktoś nie słyszy, że podstawą wciąż pozostaje punkowe/hardcorowe granie, ten powinien jeszcze raz zapoznać się klasyką tego gatunku.
That's what she said !
-
Czy ja widzę w tym teledysku nawiązanie do paru filmów?
Nawet 3 gitarzystów mają jak w Iron Maiden. Każdy zagra po melodyjce to się tego uzbiera. Podjrzewam, że kolejna płyta to już bedzie Children of Bodom worship :)
Nawet 3 gitarzystów mają jak w Iron Maiden. Każdy zagra po melodyjce to się tego uzbiera. Podjrzewam, że kolejna płyta to już bedzie Children of Bodom worship :)
- Drone
Okropny klip, fatalna muzyka, jeżeli mogę w ogóle coś powiedzieć :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- twoja_stara_trotzky
może to jest z jakiegoś filmu? ich numer przecież kończył już jeden piękny norweski horror ;)
-
Nie nazwałbym tego filmu horrorem :)
- twoja_stara_trotzky
no ale był dobry w każdym razie ;)