KVELERTAK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KVELERTAK
;')
- Harlequin
Mosze :D ino pejsów brak :Dest pisze:
-
- postuje jak opętany!
Padło tu kilka zadziwiających opinii o nowym albumie Kvelertak. Pisanie o wiosce, przytupańcach, śmiechu, braku zadziorności to po prostu gruba przesada, mijanie się z prawdą, ignorowanie faktów.
"Meir" i gimbusiarstwo? Plizzz... Przecież to jakieś - delikatnie mówiąc - nieporozumienie :) Jeśli mielibyśmy mówić o zbytniej melodyjności tego albumu, to zdecydowanie bardziej odpowiednio byłoby w tym miejscu wspomnieć o debucie, co już trafnie zauważył Ryszard. Stwierdzam stanowczo, że "Meir" jest bardziej organiczny, bliski korzeniom ciężkiego rocka niż "Kvelertak", na którym tylu klasycznie brzmiących riffów nie było (tutaj się z Ryszardem zatem nie zgadzamy). I to "Kvelertak" jest bardziej radiowy niż "Meir" (szczerze wątpię, żeby utwóry typu "Åpenbaring", "Snilepisk" czy "Nekrokosmos" zagościły na falach komercyjnych rozgłośni).
I przy okazji - koncerty Kvelertak to - z tego, co widziałem na necie i doświadczyłem na żywo - po prostu istny żywioł, pot, smród rozlanego na podłodze piwa klejącego się upierdliwie do butów, ból karku na następny dzień, zdarte od wydzierania się gardło itd. Koncertowe średniactwo? To czym charakteryzuje się świetny rockowy koncert w takim razie? Pytam się uprzejmie.
"Meir" i gimbusiarstwo? Plizzz... Przecież to jakieś - delikatnie mówiąc - nieporozumienie :) Jeśli mielibyśmy mówić o zbytniej melodyjności tego albumu, to zdecydowanie bardziej odpowiednio byłoby w tym miejscu wspomnieć o debucie, co już trafnie zauważył Ryszard. Stwierdzam stanowczo, że "Meir" jest bardziej organiczny, bliski korzeniom ciężkiego rocka niż "Kvelertak", na którym tylu klasycznie brzmiących riffów nie było (tutaj się z Ryszardem zatem nie zgadzamy). I to "Kvelertak" jest bardziej radiowy niż "Meir" (szczerze wątpię, żeby utwóry typu "Åpenbaring", "Snilepisk" czy "Nekrokosmos" zagościły na falach komercyjnych rozgłośni).
I przy okazji - koncerty Kvelertak to - z tego, co widziałem na necie i doświadczyłem na żywo - po prostu istny żywioł, pot, smród rozlanego na podłodze piwa klejącego się upierdliwie do butów, ból karku na następny dzień, zdarte od wydzierania się gardło itd. Koncertowe średniactwo? To czym charakteryzuje się świetny rockowy koncert w takim razie? Pytam się uprzejmie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ale nie spinaj się, przecież to dobra płyta jest. Debiut był intrygujący, a dwójka jest dobra przy prawie zerowym poziomie emocji.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Maria nie ziewaj....słucha sie płyt które nie nudza :)
-
- postuje jak opętany!
Po pierwsze luz zawarty w mojej wypowiedzi jest porównywalny z luzem obecnym na płytach Kvelertak :) więc nie wiem o co Ci chodzi. Naprawdę :)ramonoth pisze:Ale nie spinaj się, przecież to dobra płyta jest. Debiut był intrygujący, a dwójka jest dobra przy prawie zerowym poziomie emocji.
Po drugie - "zerowe emocje"? To jeszcze dziwniejszy sąd niż pisanie o wsi i gimbusowości tego materiału. Chyba, że chciałeś w ten sposób dać do zrozumienia, że uznajesz płytę za dobrą, nie czując przy wydawaniu tego sądu żadnych emocji :)
-
- postuje jak opętany!
Przegląda się tematy, które nudzą i dotyczą płyt, których się nie słucha. Tam również należy się wypowiedzieć : )morbid pisze:Maria nie ziewaj....słucha sie płyt które nie nudza :)
-
Jeżeli o mnie chodzi to płyta podzieliła już los debiutu, czyli fajnie było ale się skończyło. Dajcie znać jak będzie następna:)
-
- postuje jak opętany!
Teledysk słaby, chyba nie ma nawet o czym mówić. Muzyka jednak wyśmienita. Coraz lepsza z każdym kolejnym odsłuchem.Drone pisze:Okropny klip, fatalna muzyka
-
Całkiem sporo jak na pop metal w dzisiejszych czasach. Zdecydowanie więcej niż dwóm ostatnim matriałom In Flames razem wziętym, a to już coś znaczy w moim przypadku:)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zdaje mi się, że nie załapałeś ironicznego tonu wypowiedzi Skauta :)est pisze:Całkiem sporo jak na pop metal w dzisiejszych czasach. Zdecydowanie więcej niż dwóm ostatnim matriałom In Flames razem wziętym, a to już coś znaczy w moim przypadku:)
-
Zdaje się, że nie załapałeś, że jednak załapałem ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W końcu załapałem, że to ja nie załapałem, że ty jednak załapałeś :)
-
gut :)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Drone
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Kosturr
- zaczyna szaleć
nie no 2 płyta zdecydowanie mniej w moim guście niż debiut, do którego sporadycznie jednak zdarza mi się wrócić.est pisze:Jeżeli o mnie chodzi to płyta podzieliła już los debiutu, czyli fajnie było ale się skończyło. Dajcie znać jak będzie następna:)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Takie tam pierdolenie. Kapeli się dobrze słucha. Srecenzent chciał błysnąć, a mógł to zrobić już po jedynce.