Myślałem, że już nikt tego nie powieblack_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.

Collapse Generation i Radical Cut - mistrzostwo i szczyt tej formacji.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Myślałem, że już nikt tego nie powieblack_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
a dla mnie tylko nieznacznie słabszy od LMI i dużo lepszy od takiego Sideshowblack_lava pisze:the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
Skaut pisze:pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
nie przekonało mnie. Wolę Arcturus w oryginale.Nif pisze:Skaut pisze:pozamiatać to oni sobie mogli dywan podczas sesji nagraniowej. Przecież to jest maksymalna kopia kopii stylu ARCTURUS. Cóż z tego, że bogato zaaranżowana, skoro przearanżowana, przeegzaltowana, "teatralno-groteskowa" - niestety w tym złym znaczeniu. Dodatkowo brak im własnej tożsamości.Nif pisze:Doskonala Wiadomość ! ale raczej wątpie aby nagrali coś lepszego niż Vulture Industries, oni swoim debiutem totalnie pozamiatali w tej stylistyce.
Też na początku tak myślałem, z czasem jak lepiej poznałem muzykę VI, doszedłem do wniosku ze to zupełnie inna muzyka, wokalista co prawda bardzo podobnie śpiewa, jednak muzyka jest o wiele bardziej extremalna i gitarowa, nie ma właśnie teatralno-groteskowej przesady która charakteryzuje A, jest tylko ostry metal z nietypowym(garmowym) wokalem.
że brak im własnej tożsamości. przecież to oryginalny zespół o charakterystycznym i bardzo łatwo rozpoznawalnym stylu. no chyba, że nie zrozumiałem o co tobie chodziSkaut pisze:tzn?Scaarph pisze:no o kim jak o kim, ale o arcturus bym tego nie powiedział.
ale ja to wszystko pisałem o Vulture IndustriesScaarph pisze:że brak im własnej tożsamości. przecież to oryginalny zespół o charakterystycznym i bardzo łatwo rozpoznawalnym stylu. no chyba, że nie zrozumiałem o co tobie chodziSkaut pisze:tzn?Scaarph pisze:no o kim jak o kim, ale o arcturus bym tego nie powiedział.
a gdzie tam im do Arcturus, bez przesadygrot pisze:tak przy okazji - Vulture Industries nagrało ostatnio najlepszy album Arcturus od czasu The Sham Mirrors. no miodny jest po prostu ten nowy album.