ARCTURUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

Re: ARCTURUS

27-02-2015, 10:40

[quote="PlagueisObrazek[/quote]

Opcje są dwie - albo będzie płyta roku, albo rozczarowanie roku. :)[/quote]
nie mam wielkich oczekiwań więc nie przewiduję zawodu
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-02-2015, 10:50

Ja mam olbrzymie, więc opcje tylko dwie. :D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

27-02-2015, 17:59

Plagueis pisze: Opcje są dwie - albo będzie płyta roku, albo rozczarowanie roku. :)
będzie jak z płytą reaktywowanych Manes. fajne, ale bez szaleństw i w gruncie rzeczy nikogo nie obejdzie
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-02-2015, 18:13

Obyś nie miał racji. ;)
Rambo8wTelewizji
rozkręca się

28-02-2015, 01:03

Ja tam nie oczekuję płyty roku, na pewno są w stanie coś na taką miarę nagrać, ale w tym momencie chyba ważniejsze, żeby nie było wsi. Co prawda taka ekipa gwarantuje pewien poziom, jednak przy dzisiejszych modach nie trudno o potknięcie. Wierzę jednak, że będzie dobrze, więc staram się nastawiać "do przodu". Z opisu, wiadomo jak z nimi bywa, wynika, że ma to być przekrój przez dotychczasową karierę, tak więc jeśli chodzi o wyobrażenia, to raczej jesteśmy w dupie, bo po prostu nie wiemy nic. Mnie by się marzyło połączenie Maskarady i Luster i pewnie każdemu rozsądnemu słuchaczowi też, ale życzenia to jedno a rzeczywistość... trzeba na nią poczekać.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-02-2015, 06:04

Rambo8wTelewizji pisze:żeby nie było wsi. (..). Mnie by się marzyło połączenie Maskarady i Luster i
:DD
this is a land of wolves now
535

28-02-2015, 07:08

Rambo8wTelewizji pisze: Mnie by się marzyło połączenie Maskarady i Luster i pewnie każdemu rozsądnemu słuchaczowi też, ....
Ja będę bardzo zadowolony z kontynuacji doskonałej Sideshow Symphonies z brzmieniem Shipwrecked in Oslo .
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

28-02-2015, 08:29

Rambo8wTelewizji pisze:Mnie by się marzyło połączenie Maskarady i Luster
Jeżeli takowe by miało miejsce, to mielibyśmy (a przynajmniej ja bym miał) rzeczoną płytę roku. ;)
Awatar użytkownika
nicram

28-02-2015, 08:46

Nie będzie żadnych połączeń Maskarady i Luster z jednego zasadniczego powodu: nie ma Krzyśka, który był współkompozytorem tamtych płyt.

Chciałbym, żeby nagrali muzykę, która dorównywałaby okładce (która jest najlepszą jaką ostatnimi czasy widziałem).
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

28-02-2015, 09:40

Rambo8wTelewizji pisze: Mnie by się marzyło połączenie Maskarady i Luster
To najlepszy okres Arcturus, plus epka My Angel. Hellhammer wniósł sporo dobrego na Lustrach. On się świetnie wpasowuje w tego rodzaju muzykę, tak jak na Age of Silence, czy Winds.
Pacjent

28-02-2015, 09:56

Plagueis pisze:Opcje są dwie - albo będzie płyta roku, albo rozczarowanie roku. :)
Arcturus nigdy nie nagrał płyty roku, więc zapewne znowu nagra dobry album i tyle.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

28-02-2015, 10:24

Pacjent pisze:
Plagueis pisze:Opcje są dwie - albo będzie płyta roku, albo rozczarowanie roku. :)
Arcturus nigdy nie nagrał płyty roku, więc zapewne znowu nagra dobry album i tyle.
Czy ja wiem, o ile dobrze pamiętam, wg. Traszemol w 97 nagrali płytę roku ;)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

28-02-2015, 10:29

Pacjent pisze: Arcturus nigdy nie nagrał płyty roku, więc zapewne znowu nagra dobry album i tyle.
Czyżby? Dla wielu - w tym i dla mnie - takową była "La Masquerade Infernale". Co więcej, to nie tylko płyta roku, ale jedna z najlepszych płyt w historii metalowej awangardy i zarazem jeden z najoryginalniejszych krążków metalowych jakie popełniono.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

28-02-2015, 11:06

Plagueis pisze:
Pacjent pisze: Arcturus nigdy nie nagrał płyty roku, więc zapewne znowu nagra dobry album i tyle.
Czyżby? Dla wielu - w tym i dla mnie - takową była "La Masquerade Infernale". Co więcej, to nie tylko płyta roku, ale jedna z najlepszych płyt w historii metalowej awangardy i zarazem jeden z najoryginalniejszych krążków metalowych jakie popełniono.
to nadal za malo na plyte roku ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

28-02-2015, 11:11

He he, no tak :)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

28-02-2015, 13:12

LMI- IMHO płyta roku 1997 obok WLA chociaż to mini więc niby nie powinno się liczyć. Jedna z płyt najbliższych ideałowi, jedyne co bym poprawił to brzmienie, zwłaszcza perkusji.

Ale zajebisty rocznik btw, jeden z najlepszych - Reload, Phobos, FotL, Unchain the Wolves, City, Blizzard Beasts, Jugulator, Following the Voice of Blood, Nattens Madrigal, Sounds of Animal Kingdom, To Ride, Shoot Straight and Speak the Truth, Death Metal, Elements of Anger, Anthems to the Welkin at Dusk, Monumental Possession...
Yare Yare Daze
Pacjent

28-02-2015, 13:46

uglak pisze:
Plagueis pisze:
to nadal za malo na plyte roku ;-)
Rok 1997 był słaby muzycznie, ale mimo tego wyszło kilka płyt lepszych od "La Masquerade Infernale".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

28-02-2015, 20:30

czy ja wiem czy taki słaby, Phobos, Zoon, Green jako pierwsze z brzegu konkretne strzały, a jakby człowiek pogrzebał, to i więcej mocnych rzeczy by wynalazł. nie zmienia to faktu, że Arcturus może wtedy faktycznie brzmiał na swój sposób ciekawie i mogło to imponować, ale obecnie bym nie dał rady tego słuchać, to jest tak groteskowo zabawne w swoich progresywnych-eksperymentalnych ambicjach, że nie wiem nawet, od której strony to "ugryźć".
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Rambo8wTelewizji
rozkręca się

01-03-2015, 01:18

Co jest zabawnego w progresywno-eksperymentalnych ambicjach zrealizowanych sprawnie, z polotem i wizją? Tak jak Arcturus brzmiał kiedyś ciekawie i imponująco tak i dzisiaj nie ma raczej nikogo, kto by się do takiego poziomu i stylistyki zbliżył. Jeżeli chodzi o groteskę to i owszem, jest ona wpisana w pomysł na ten band, ale chodzi o pewien rodzaj teatralnej groteski, nikt jednak tego nie ukrywa. I nie sądzę, żeby to było coś śmiesznego, ale jest na pewno specyficzne.
535

01-03-2015, 08:59

Rambo8wTelewizji pisze:Co jest zabawnego w progresywno-eksperymentalnych ambicjach zrealizowanych sprawnie, z polotem i wizją? Tak jak Arcturus brzmiał kiedyś ciekawie i imponująco tak i dzisiaj nie ma raczej nikogo, kto by się do takiego poziomu i stylistyki zbliżył. Jeżeli chodzi o groteskę to i owszem, jest ona wpisana w pomysł na ten band, ale chodzi o pewien rodzaj teatralnej groteski, nikt jednak tego nie ukrywa. I nie sądzę, żeby to było coś śmiesznego, ale jest na pewno specyficzne.
....i doskonałe, Nie ma się co przejmować opiniami miernot, rzucającymi na prawo i lewo określeniem "wieś". Taki Manimalism, podparty odpowiednim brzmieniem i wokalem, rozpierdala wszystkie Marduki i Teitanbloody jednym beztroskim groteskowym pierdnięciem. Straszna jest siła wsi. Nie mówiąc już o tym jak prezentuje się perkusja na KAŻDEJ płycie ARCTURUS. Przecież to co proponuje nam ten czarnowłosy kurdupel nie jest zwykłą przygrywką do kotleta, Wiem, lepiej rzucić z tłumem "wieśniaki", niż iść do sklepu, kupić płytę i spokojnie wyrobić sobie jakiekolwiek zdanie.
ODPOWIEDZ