Popłakałeś, już koniec? To teraz od jutra będziesz popierdalał w maseczce, i dobrze o tym wiesz.Fanatyk pisze: ↑08-10-2020, 21:51Nigdy bym nie spodziewał się że nastąpi taka farsa i takie zniewolenie ludzi ale tak to jest jak społeczeństwo to skończone tumany jakieś 90% idiotów co myśli by tylko sie nachapać zero wyższych potrzeb nawet się nie zastanawiają co się dzieje wokół nich, jeszcze psiarnia będzie dawać mandaty za brak masek kaska się kończy mateuszkowi kłamczuszkowi
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Re: SARS-CoV-2
Raz się zje, raz się nie zje.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No raczej sedes a nie sedno. Z tego co mówił nie wynikało, że liczył na ekskluzywne wakacje. Mówił tylko o tym, że ludzie nie trzymają dystansu i nie noszą maseczek. A resztę sobie dopowiedzieliście.Plagueis pisze: ↑09-10-2020, 11:29SEDNO!Rumburak pisze: ↑09-10-2020, 11:09Ja tam bardzo lubię czytać wypowiedzi uznanych specjalistów od epidemii, których upodobała sobie GW. Wynika z nich, że już niedługo połowa polulacji zemrze, co mnie bardzo cieszy. Druga sprawa, która sprawia mi równie wiele radości, to bijąca od tych pyszałków hipokryzja i bufonada.Przywołany tutaj autorytet w postaci prof.Simona w minione wakacje wybrał się nad polskie morze, narzekając przy tym, że w dobie epidemii tak dużo ludzi(sam zapewne uważa się za nadludzia) wybrało się na wakacje. Grubas liczył na ekskluzywne wczasy we Władysławowie, bo cebulaki będą posrane w domach siedzieć a tu taki chuj.
all the monsters will break your heart
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
No nie wiem, nie wiem
https://www.rp.pl/Covid-19/200719890-Pr ... lasem.html
Po czym za parę tygodni gruby beczy z nad morza, że dużo ludzi i dystansu nie trzymaj.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... zieje.html
Po czym za parę tygodni gruby beczy z nad morza, że dużo ludzi i dystansu nie trzymaj.
Ostatnio zmieniony 09-10-2020, 12:31 przez Rumburak, łącznie zmieniany 2 razy.
- nicram
+1 Już jest na haczyku, jeszcze wierzga, ale jutro będzie w podbieraku a następnie zostanie wypatroszony, usmażony i zjedzony.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑09-10-2020, 12:14Popłakałeś, już koniec? To teraz od jutra będziesz popierdalał w maseczce, i dobrze o tym wiesz.Fanatyk pisze: ↑08-10-2020, 21:51Nigdy bym nie spodziewał się że nastąpi taka farsa i takie zniewolenie ludzi ale tak to jest jak społeczeństwo to skończone tumany jakieś 90% idiotów co myśli by tylko sie nachapać zero wyższych potrzeb nawet się nie zastanawiają co się dzieje wokół nich, jeszcze psiarnia będzie dawać mandaty za brak masek kaska się kończy mateuszkowi kłamczuszkowi

- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
A na jakie liczył? "Wyjadę sobie na chujowe wakacje, co mi tam". Poza tym, bardziej chyba chodzi o to, że nakazują bądź propagują nakazy, a sami mają je głęboko w dupie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- nicram
I gdzie tam widzisz, że liczył na ekskluzywne wakacje nad morzem?Rumburak pisze: ↑09-10-2020, 12:28No nie wiem, nie wiem
Czy tutaj?
"Ludzie jednak chcą i muszą odpocząć. Młodzi ludzie nie chorują, patrzą na tych w maskach jak na wariatów, ale to właśnie bezobjawowi nosiciele są niebezpieczni dla tych pozostałych. Powinna obowiązywać solidarność społeczna, reguł powinni przestrzegać wszyscy. Dystans, mycie rąk, maski - wszyscy! Specjalnie w pomieszczeniach zamkniętych czy zatłoczonych."
- nicram
Ciekawe, tylko oni niczego nie nakazują, tylko sugerują. Widziałeś prof. Simona w sklepie bez maseczki czy jak?
- Rumburak
Nicram, czy tu musisz wszystko tak dosłownie traktować? Ja widzę: siedźta w domu, jak już musita łazić to ogród albo las, żadne tam urlopy i wakacje. Miesiąc później, prof Simon nadaje z pierwszej linii frontu na wakacjach w Kołobrzegu: dużo ludzi, dystansu nie trzymajo, masek ni majo, ronk nie myjo!
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jedni sugerują, inni - w wyniku tychże sugestii - nakazują. Jedno z drugim idzie w parze przecież.

Musi zakładać, to zakłada - proste. Raczej bym się tu skupił na jego wyjeździe nad morze, bo jakoś słabo to koreluje z jego wypowiedziami na temat zgromadzeń, zachowania dystansu etc.. No chyba, że siedział cały czas w apartamencie i zamawiał pizzę do drzwi - jeśli tak, to przepraszam (o ile odbierał ją w masce, rzecz jasna).

- nicram
Rumburak, a czy ty musisz wszystko brać tak nie dosłownie? Zalecenia to od razu nakazy, wyjazd to hipokryzja i bufonada? Kolesiowi już wiekowemu zapierdalającemu po kilkanaście godzin dziennie na oddziale zakaźnym odmawiasz wypoczynku? Nadawał, bo widział co się dzieje i do czego to prowadzi. I co nie miał racji?
- Fanatyk
Ten profesor powinien nie gadać tyle ale dać przykład i pierwszy założyć maskę, przyłbicę, akwalung nurka i kaftan antywirusowego
bezpieczeństwa a dopiero potem poprosić aby ktoś mu zasznurował rękawy na plecach.
bezpieczeństwa a dopiero potem poprosić aby ktoś mu zasznurował rękawy na plecach.
- nicram
Nie rozśmieszaj mnie. Gdyby rządzący słuchali ekspertów to nie mielibyśmy zatkanej służby zdrowia.
Każdy musi zakładać maseczkę w sklepie. Niestety nie każdy się stosuje do tej zasady. I skąd wiesz, że nie trzymał dystansu w miejscach gdzie był? Byłeś z nim?Plagueis pisze: ↑09-10-2020, 12:47Musi zakładać, to zakłada - proste. Raczej bym się tu skupił na jego wyjeździe nad morze, bo jakoś słabo to koreluje z jego wypowiedziami na temat zgromadzeń, zachowania dystansu etc.. No chyba, że siedział cały czas w apartamencie i zamawiał pizzę do drzwi - jeśli tak, to przepraszam (o ile odbierał ją w masce, rzecz jasna).![]()
- Fanatyk
Noszenie maseczki to nie oznaka troski o siebie czy też o inne osoby, to oznaka zniewolenia umysłowego. To oznaka Twojego podporządkowania się systemowi. Nosząc maseczkę oznajmiasz światu że "tak, jestem zniewolony".Mariusz Wędliniarz pisze: ↑09-10-2020, 12:14Popłakałeś, już koniec? To teraz od jutra będziesz popierdalał w maseczce, i dobrze o tym wiesz.Fanatyk pisze: ↑08-10-2020, 21:51Nigdy bym nie spodziewał się że nastąpi taka farsa i takie zniewolenie ludzi ale tak to jest jak społeczeństwo to skończone tumany jakieś 90% idiotów co myśli by tylko sie nachapać zero wyższych potrzeb nawet się nie zastanawiają co się dzieje wokół nich, jeszcze psiarnia będzie dawać mandaty za brak masek kaska się kończy mateuszkowi kłamczuszkowi
Ty @padliniarzu nawet w czapce latem byś chodził gdyby Ci powiedziano że grasuje śmiertelny, bezobjawowy wirus który atakuje słuch.
- Rumburak
To samo można powiedzieć o udręczonym Szumowskim, który wybrał się na wakacje do Hiszpanii. Ja osobiście od ludzi nauki(szczególnie tych z parciem na szkło i uderzających w moralizatorskie tony) wymagałbym jednak trochę więcej niż od politykierów, którzy powiedzą wszystko dla doraźnej korzyści.nicram pisze: ↑09-10-2020, 12:48Rumburak, a czy ty musisz wszystko brać tak nie dosłownie? Zalecenia to od razu nakazy, wyjazd to hipokryzja i bufonada? Kolesiowi już wiekowemu zapierdalającemu po kilkanaście godzin dziennie na oddziale zakaźnym odmawiasz wypoczynku? Nadawał, bo widział co się dzieje i do czego to prowadzi. I co nie miał racji?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Rozumiem w takim razie, że wszystkie obostrzenia są wymyślane przez nich samych i bez udziału ekspertów, tak?
Wydaje mi się, że osoba medialna, która tak intensywnie i stanowczo udziela się w temacie, w ogóle powinna sobie darować wyjazd w miejsce, gdzie oczywistą rzeczą jest obecność tłumów. Jak sobie wyobrażasz dystans na deptaku w sezonie letnim?

- nicram
Jakie korzyści miał prof. Simon w wyniku swoich wypowiedziach o moralizatorskim zabarwieniu? Raczej bym widział w nich troskę o swoje i innych życie.Rumburak pisze: ↑09-10-2020, 12:55To samo można powiedzieć o udręczonym Szumowskim, który wybrał się na wakacje do Hiszpanii. Ja osobiście od ludzi nauki(szczególnie tych z parciem na szkło i uderzających w moralizatorskie tony) wymagałbym jednak trochę więcej niż od politykierów, którzy powiedzą wszystko dla doraźnej korzyści.nicram pisze: ↑09-10-2020, 12:48Rumburak, a czy ty musisz wszystko brać tak nie dosłownie? Zalecenia to od razu nakazy, wyjazd to hipokryzja i bufonada? Kolesiowi już wiekowemu zapierdalającemu po kilkanaście godzin dziennie na oddziale zakaźnym odmawiasz wypoczynku? Nadawał, bo widział co się dzieje i do czego to prowadzi. I co nie miał racji?
- Rumburak
Sajmoniwi wolno, bo on pracuje na oddziale zakaźnym po kilkanaście godzin dziennie i jest stary. Mirkowi-kierowcy tyra i Haline-kasjerce w biedronce nie wolno. Tylko ogród albo las.Plagueis pisze: ↑09-10-2020, 12:59Rozumiem w takim razie, że wszystkie obostrzenia są wymyślane przez nich samych i bez udziału ekspertów, tak?
Wydaje mi się, że osoba medialna, która tak intensywnie i stanowczo udziela się w temacie, w ogóle powinna sobie darować wyjazd w miejsce, gdzie oczywistą rzeczą jest obecność tłumów. Jak sobie wyobrażasz dystans na deptaku w sezonie letnim?![]()
- Fanatyk
Musicie zachowywać odległość jednego gnoma lub jednego karła żoliborskiego.
- dzik
- zahartowany metalizator
Chuj z nim. Ale odpowiedz, czy będziesz niezłomny i za żadne skarby, w żadnych okolicznościach nie założysz nigdzie maseczki?
dobry kościół to kościół spalony
- nicram
Nie mam bladego pojęcia z kogo usług korzystają rządzący skoro przekaz ekspertów od miesięcy jest innych niż działania rządu PiS. Możesz ich o to zapytać.
Skąd wiesz, że był na deptaku? Insynuujecie pod postawianą przez siebie tezę. Mógł widzieć deptak z ulicy, z balkonu itd. Dlaczego sobie miał darować wyjazd? Lekarze i pielęgniarki mają teraz naprawdę przejebane w niewydolnym systemie służby zdrowia. Narażają swoje zdrowie i życie oraz swoich bliskich. Moim zdaniem mają teraz szczególne prawa.