SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

Re: SARS-CoV-2

09-10-2020, 23:27

nicram pisze:
09-10-2020, 18:41
Sybir pisze:
09-10-2020, 17:07
nicram pisze:
09-10-2020, 13:04
Jakie korzyści miał prof. Simon w wyniku swoich wypowiedziach o moralizatorskim zabarwieniu?
Atencję mediów i środowiska? Znasz go na tyle, żeby precyzyjnie określić jego motywację? ;) To tylko moje niczym nie podparte domysły, rzecz jasna. Nie masz wrażenia, że Pan Profesor dobrze się odnajduje w snuciu kasandrycznych wizji naszej przyszłości? ;) Dla ścisłości - moje zdanie, o ile kogokolwiek interesuje, jest w zasadzie zbieżne co do meritum z tym prezentowanym przez Pana Profesora, choć staram się już trzymać nerwy na wodzy i tonować przekaz ;)
Nie znam prof. Simona. Wiesz, atencja mediów i środowiska może być pomocna w zwróceniu uwagi na problem jaki mamy. Jak widzę i słucham go to raczej nie wyczuwam fałszu. Myślę, że po prostu nieźle go wkurwia głupota społeczeństwa, a to, że jest cholerykiem to pewnie przekaz jest taki jaki jest.
Nicramie, jebniesz tu bez litość(słusznie) politykierów robiących ludziom wodę z mózgu w kwestii pandemi. Jednocześnie zaciekle bronisz pana profesora, cierpiącego na attention whore syndrom. Nawet w momencie, gdy dostałeś na tacy, dowody na hipokryzje profesorka. Nie rozumiem. Stosujesz retorykę Morawieckiego, który w momencie kiedy media wytknęły mu, że nie stosuje się do nakazów(maseczki, dystans) stwierdził, że to nie nakazy tylko zalecenia. Pewnie Simon pakujący walizy na wyjazd do zatłoczonej, nadmorskiej miejscowości w środku sezonu też myślał w ten sposób. Chuj tam, że miesiąc wcześniej nawoływał do siedzenia w domu. To tylko zalecenia, nie nakazy. Tego rodzaju postawy tzw. autorytetów, są wg. mnie bardziej szkodliwe niż bełkot polityków.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
535

09-10-2020, 23:32

Jak to jest koledzy? Pan nasz premier Mateusz zatrzymał zarazę niczym milicyjną Nyskę, czy faszystowski onet wyolbrzymia zagadnienie?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-10-2020, 00:58

nie chcę nic mówić, ale, ale ... kot chrapie, muzyka buczy a wszystko zagłuszają karetki.
dodam, że do szpitala mswia jest z jakieś 8kilosów stąd gdzie jestem.
zwożą jednym słowem.
pewnie jutro dopiszemy kilka sztukasów do statystyki.
Poro
535

10-10-2020, 01:09

No to ja mam niecałe dwa do największego szpitala w całym księstwie. Pan dyrektor kilka dni temu był łaskaw stwierdzić, że już mają dość . Ja tam się nie znam, ale jestem dobrym organizatorem. Tam są duże powierzchnie . W chuj miejsca. Dużo leżanek się zmieści, ale jakby materace, albo same koce na tych nowoczesnych posadzkach....a jakby widłami upychać?
Awatar użytkownika
Ascetic

10-10-2020, 01:15

tyle, że to same stare baby co spadły ze schodów. żadni kowidianie. nie wiem, czy te koce na wylewce, czy nawet posadce to dobre miejsce dla nich. jak jeden z drugą symuluje kowidka, albo się chce jebaniec dopisać do listy kowidian, tak, żeby dać zarobić panu lekarzowi, to się hujkowi nie należą luksusy. wypierdalać do domu. tam zdychać.
Poro
535

10-10-2020, 01:20

Jeszcze jedna sprawa, ktora mnie bardzo nurtuje. Jak to jest, że wczoraj na meczu, kibice wspolnie gardłowali bez konsekwencji, a dzisiaj jak wyskoczę po picie i bagietę, to za brak nakrycia ryja mogę dostać pięćset plus. Pytam bez złośliwości. Czy leci z nami pilot? Nawiasem mowiąc , jeżeli wybrańcy narodu we wszystkich kwestiach prezentują podobną konsekwencję, to biada nam wszystkim.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

10-10-2020, 07:07

Ascetic pisze:
09-10-2020, 22:13
maciek z klanu pisze:
09-10-2020, 22:04
Z jednej strony mogą twierdzić że dane są manipulowane przez rząd bo np w tv podają info że w szpitalach w huj miejsc i respiratorów a tutaj koledzy pisali że wiozą kogoś z rodziny kilkaset km bo nie ma łóżek. Więc o huj tu chodzi? Jeśli zakłamują liczbę wolnych łóżek i respiratorów to mogą zakłamywać liczbę przypadkow i zgonów. Zresztą jakim trzeba być idiotą żeby podać liczbę testów błędna o której się wiedziało że coś jest nie tak a jednak się ja podaję...
mówisz? przy tych powiedzmy 7000 zgonach w grudniu też będziesz twierdził, że połowę, czyli 3500 dopisali? bo oszukują z ilością łóżek? to jest już kwestia szurostwa. jutro będziesz gadał jak katol, że maryjapannazawszedziewica nigdy nie miała bolca, choć wszyscy Ci mówią, że bolec jest potrzebny do tego, żeby powstała zygota, którą można wyskrobać. choć inni też mówią, że od wsadzenia bolca już nie można skrobać, bo to, życie, przecie. trochę zdrowego rozsądku. prosz. bo jak zaczniesz nikomu nie wierzyć to będziesz jak wariaci z tego forum. fanatyk i pacjent. klasyczne czuby. nie mają żadnych dowodów, ale nie wierzą, bo ktoś im napisał, że też nie wierzy.

wiesz, sorry za osobiste wycieczki. jak żona powiedziała, że wydała u kosmetyczki 150 zł, a wydała w rzeczywistości 300 zł, bo zrobiła sobie cośtamcośtam, to, też będziesz zakładal w rozwinięciu, że jak tu Ciebie zbajerowała, to też ma gacha? weź. nie łącz tak kropek. jak wcześniej logika i umiarkowanie w podejrzliwości. to pomaga w nie byciu w gronie 30% ludków z przedziału 18-35 lat co nie wierzą w wirusa. czyli daje możliwość nie bycia szurem.
Nie idź droga pacjenta
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
nicram

10-10-2020, 07:22

Rumburak pisze:
09-10-2020, 23:27

Nicramie, jebniesz tu bez litość(słusznie) politykierów robiących ludziom wodę z mózgu w kwestii pandemi. Jednocześnie zaciekle bronisz pana profesora, cierpiącego na attention whore syndrom.
Ok. Niech będzie, że attention whore i faktycznie nie wygląda dobrze ten wyjazd.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

10-10-2020, 07:30

maciek z klanu pisze:
09-10-2020, 21:52

Zapytałem z ciekawości jak to wygląda w praktyce. Bo covid zaczęli teraz wielce rozdzielać od chorób współistniejących,
Zaczęli rozdzielać, żeby pokazać, że ludzie zdrowi (albo niezdiagnozowani) także umierają z powodu Covid19. I żeby była jasność. Ludzie z chorobami współistniejącymi TAKŻE umierają z powodu Covid19, a nie z powodu chorób współistniejących. To znaczy, obrazowo - duszą się nie z powodu cukrzycy, nadciśnienia, chorób autoimmunologicznych, choroby wieńcowej, chorób neurorozwojowych, niewydolności wątroby, padaczki, Parkinsona, miopatii, miastenii i innych, TYLKO z powodu COVID19. Ze względu na to, że układ immunologiczny takich osób jest osłabiony tymi chorobami, wirus ma łatwiej opanować taki organizm i to właśnie on te osoby zabija.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

10-10-2020, 07:36

Wczoraj po 20:00 zwolnilem łoże na Szwajcarskiej w Poznaniu, jeśli jestes zainteresowany 2 tygodniowym pobytem w warunkach"wojennych" to zapraszam... Hasło "morbid" sala07, jeśli ktoś się nie złapie pozostaje korytarz i materac... Miłej zabawy zycze
Awatar użytkownika
nicram

10-10-2020, 07:40

morbid pisze:
Wczoraj po 20:00 zwolnilem łoże na Szwajcarskiej w Poznaniu, jeśli jestes zainteresowany 2 tygodniowym pobytem w warunkach"wojennych" to zapraszam... Hasło "morbid" sala07, jeśli ktoś się nie złapie pozostaje korytarz i materac... Miłej zabawy zycze
I zajebiście Andrzej, że wróciłeś do żywych. Może skrobniesz parę słów do naszych koleżków, którzy kwestionują istnienie wirusa i pandemii? Może relacja naocznego świadka sprawi, że zmienią zdanie?
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

10-10-2020, 07:46

morbid pisze:
Obrazek
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

10-10-2020, 07:46

W wolnej chwili może coś skrobnę, na razie jestem tym wszystkim cholernie zmęczony, przede mną rehabilitacja o latanie po lekarzach o ile będą dostępni.... W szpitalu pot po jajach personelowi leci, czasem czegoś zabraknie, widać zmęczenie u lekarzy...
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

10-10-2020, 08:32

No vitam Andrju! Daj znać czy można tam słuchać muzyki, co by się przygotować.
Aha i na którym piętrze, wypisują skierowanie do krematorium, żebym nie latał
bez sensu po budynku.
Pacjent

10-10-2020, 08:35

nicram pisze:
10-10-2020, 07:40
morbid pisze:
I zajebiście Andrzej, że wróciłeś do żywych. Może skrobniesz parę słów do naszych koleżków, którzy kwestionują istnienie wirusa i pandemii? Może relacja naocznego świadka sprawi, że zmienią zdanie?
Skąd wytrzasnąłeś tych, którzy nie wierzą w istnienie tego wirusa? Kwestionowanie istnienia pandemii jest naturalne w sytuacji gdy WHO obniżyło wskaźniki niezbędne do jej ogłoszenia.
PS. Miałem podobne przeżycia co kol. Morbid, tylko z grypą. Poważne kwestie kardiologiczne, pobyt w szpitalu, potem kilka lat leczenia. Mimo, że był to tzw. sezon grypowy czyli np. 20 tys. zachorowań ( nie zakażeń!) dziennie to do głowy mi jednak nie przyszło by postulować jakieś obostrzenia i histeryzować z tego powodu.
Ostatnio zmieniony 10-10-2020, 09:37 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

10-10-2020, 09:17

Jako, że dzień bez wypowiedzi profesora Sajmona, to dzień stracony:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg3
Ja jebie, ten stary cap z dnia na dzień, ma coraz słabszy kontakt z bazą. Zajadli antycovidowcy dokuczali lekarzom na oddziale i nękali ich smsami. Tera zdychają. Niedługo stwierdzi, że antycovidowcy pobili mu starą naleśnikiem i napluli do zupy.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-10-2020, 09:43

maciek z klanu pisze:
10-10-2020, 07:07
Ascetic pisze:
09-10-2020, 22:13
maciek z klanu pisze:
09-10-2020, 22:04
Z jednej strony mogą twierdzić że dane są manipulowane przez rząd bo np w tv podają info że w szpitalach w huj miejsc i respiratorów a tutaj koledzy pisali że wiozą kogoś z rodziny kilkaset km bo nie ma łóżek. Więc o huj tu chodzi? Jeśli zakłamują liczbę wolnych łóżek i respiratorów to mogą zakłamywać liczbę przypadkow i zgonów. Zresztą jakim trzeba być idiotą żeby podać liczbę testów błędna o której się wiedziało że coś jest nie tak a jednak się ja podaję...
mówisz? przy tych powiedzmy 7000 zgonach w grudniu też będziesz twierdził, że połowę, czyli 3500 dopisali? bo oszukują z ilością łóżek? to jest już kwestia szurostwa. jutro będziesz gadał jak katol, że maryjapannazawszedziewica nigdy nie miała bolca, choć wszyscy Ci mówią, że bolec jest potrzebny do tego, żeby powstała zygota, którą można wyskrobać. choć inni też mówią, że od wsadzenia bolca już nie można skrobać, bo to, życie, przecie. trochę zdrowego rozsądku. prosz. bo jak zaczniesz nikomu nie wierzyć to będziesz jak wariaci z tego forum. fanatyk i pacjent. klasyczne czuby. nie mają żadnych dowodów, ale nie wierzą, bo ktoś im napisał, że też nie wierzy.

wiesz, sorry za osobiste wycieczki. jak żona powiedziała, że wydała u kosmetyczki 150 zł, a wydała w rzeczywistości 300 zł, bo zrobiła sobie cośtamcośtam, to, też będziesz zakładal w rozwinięciu, że jak tu Ciebie zbajerowała, to też ma gacha? weź. nie łącz tak kropek. jak wcześniej logika i umiarkowanie w podejrzliwości. to pomaga w nie byciu w gronie 30% ludków z przedziału 18-35 lat co nie wierzą w wirusa. czyli daje możliwość nie bycia szurem.
Nie idź droga pacjenta
przecie to ty poczułeś się w obowiązku zadać pytanie, a kogo, a kogo tam dopisują? . nie ja powątpiewam w oficjalne dane. czo. nie? nie ja dałem się urobić. u mnie bez zmian. katol, faszysta i szur to katol, faszysta i szur. żadnych dylematów i powątpiewań.
Pacjent

10-10-2020, 09:45

Rumburak pisze:
Ja jebie, ten stary cap z dnia na dzień, ma coraz słabszy kontakt z bazą. Zajadli antycovidowcy dokuczali lekarzom na oddziale i nękali ich smsami. Tera zdychają. Niedługo stwierdzi, że antycovidowcy pobili mu starą naleśnikiem i napluli do zupy.
Elementy humorystyczne i groteskowe są stale obecne w programie covidian. Mam wrażenie, że w tej sprawie mamy do czynienia z jakimś skeczem. Wczoraj prof. dr hab. med. Andrzej Matyja - prezes Naczelnej Rady Lekarskiej za pośrednictwem mediów podjudzał Morawieckiego do wprowadzenia w Polsce stanu wyjątkowego, co - jak sugerował - pozwoli na bardziej dyktatorskie potraktowanie niesfornego narodu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-10-2020, 09:48

Rumburak pisze:
pan profesor mówi jak jest. nie wiem, czy w tej konkretnej sytuacji. tak ogólnie. nie wiem, od kogo i jakie dostaje smsy, ale wiem, że w tej niemałej grupie pyskaczy od tekstów typu: „gripa groźniejsza od plandemii” są i będą przypadki, że takich właśnie kozaków poskłada. może nawet na ament. i tu liczę, że znów się z nami pan profesor, który mi bardzo pasuje, podzieli informacjami. z wiadomych względów na to liczę.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-10-2020, 09:53

Pacjent pisze:
10-10-2020, 09:45
Rumburak pisze:
Elementy humorystyczne i groteskowe są stale obecne w programie covidian. Mam wrażenie, że w tej sprawie mamy do czynienia z jakimś skeczem. Wczoraj prof. dr hab. med. Andrzej Matyja - prezes Naczelnej Rady Lekarskiej za pośrednictwem mediów podjudzał Morawieckiego do wprowadzenia w Polsce stanu wyjątkowego, co - jak sugerował - pozwoli na bardziej dyktatorskie potraktowanie niesfornego narodu.
„program kowidian” i wszystko jasne. ciekawe, czy skeczem są historie szpitalne jak np. te Andrzeja? nie. skeczem są takie wybryki natury jak ty. takie aspołeczne śmieci. ale luzik arbuzik. zaraz jak z tego swojego bloczku będziesz wychodził to maska na ryj i morda w kubeł -:) zreszta już dzisiaj widziałem jednego takie co mu wypisywali -:) aż się chciało podjechać i fotę strzelić i zrobić opis xD i LOL
Zablokowany