POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

21-12-2021, 19:56

Hatefire pisze:
21-12-2021, 19:30
Pelson pisze:
21-12-2021, 18:31
Romek to nie człowiek z mojej bajki, ale umyka jeżdzącym po koniu fakt, że w tej całej historii inwigilowano też prokurator, która zupełnie przypadkowo chciała rozpocząć śledztwo w sprawie legalności wyborów. Na razie cała forumowa para idzie w to, KTO ten temat podniósł i jaki z niego chujek, a nie w to, że w ogóle do czegoś takiego doszło. Jako pierwszy naiwny tego forum zakładałbym, że w cywilizowanym świecie mogło by to być powodem do wysoko postawionej dymisji jeśli nie upadku rządu. W PL anno stolcato 2021/22- rzecz do zapomnienia w przeciągu dwóch dni.
e: literówki
No ale czemu do mnie to piszesz? Wyraźnie rozdzieliłem kwestię bezprawności tych działań i wskazałem że byłbym zadowolony gdyby prawne konsekwencje zostały wyciągnięte, a próbą robienia z Brunatnego Romka zacnego wojownika o wolność i demokrację. Cytując klasyków gangsterski rap, a komercyjne gówno to dwie odmienne kurwa sprawy.
Twój post był podsumowaniem pewnego ciągu wpisów bardziej skupionych na Giertychu niż na wg meritum sprawy, pewnie stąd. Raczej nie strzelałem do Ciebie z premedytacją. Nawinąłeś się pod lufę klawiatury jak ten obiegowy dzik polskim myśliwym :)
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

21-12-2021, 19:58

Ascetic pisze:
21-12-2021, 19:42
Niewyraźnie jednak.

A ktoś pisał o robieniu z Romka ostoi demokracji? To zaczął rudy a wy podchwyciliście (a właściwie wam tak pasowało, to sobie dobraliście i dokleiliście). Nie tak było?
Nie ściemniaj sprawa podsłuchów wyszła wczoraj, a to twoje zaczadzenie Romanem jest starsze. Powtarzam jeszcze raz nielegalna inwigilacja, a to co politycznie i ideologicznie reprezentuje sobą Romek, to inne sprawy. Łamanie prawa przez władzę jest godne potępienia i życzyłbym sobie żeby było rozliczone, ale gnida nie przestaje być gnidą tylko dlatego że władza postępuje bezprawnie wobec niej.

Tą dyskusję zresztą już toczyliśmy.
Mój wpis w dyskusji sprzed dwóch miesięcy:
Hatefire pisze:
22-10-2021, 17:35
No kurwa nie da go się lubić. Jeśli teraz wkurwia cię Czarnek to trzeba pamiętać że jako minister edukacji miał podobne pomysły. Swego czasu wyszedł z inicjatywą ewidencjonowania osób homoseksualnych. Do tego jest ojcem duchowym konfederastów wskrzeszając Młodzież Wszechpolską. Taki Bosak to jego dziecko polityczne. Ogarnijcie się. To że czasem celnie dosra PiSowi to nie powód żeby zapominać co sobą prezentuje.
Nie mieszaj nieuczciwie po prostu różnych spraw.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-12-2021, 20:00

535 pisze:
21-12-2021, 19:53
Ascetic pisze:
21-12-2021, 17:53
535 pisze:
21-12-2021, 17:39

Odnosić się do każdej kurwy, która inwigiluje inną kurwę w celu mieszania ludziom we łbach? Poważnie? W jakimż to niby celu?
Ok. Właściwie jak się zastanowię to emaile ze skrzynki dworczyka nawet mnie cieszą.

U Romka martwią.
A u Wrzosek? Bo wiesz, jedyne co robiła to krytykowała kładzę. Tu można, czy nie można?
Stary. Ja nawet nie wiem kim jest jakiś wrzosek. I naprawdę nie chcę wiedzieć. Jebie mnie to po cyckach. Natomiast wybitnie wkurwiające jest zapominanie o tym kto jest kim. Przedstawianie różnego rodzaju kurew i skurwysynów jako miłych, poczciwych i w zasadzie sympatycznych ludzi. Ba,nawet bohaterów, czasem tragicznych. Takich kurwa z ludzko twarzo.
Pani Wrzosek jest panią prokurator, która z 2 tygodnie temu mówiła o tym, że apple poinformowało ją o grzebaniu w jej telefonie. Resztę dopisał Pelson , dlaczego ta pani była inwigilowana.

Romek. Nie. Narrację narzucił rudy. Podchwycił jego chłopak. Później tutaj poszło. A ja uważam, że sprawa jest daleka do zaśmiania, zbagatelizowania - na zasadzie, bo ustrzelili Romana. Tutaj też o tym pisał Pelson. Ja pisałem dla odmiany, że Roman pochwalił się z kim gadał. I może się okazać, że dlatego wygrali wybory, w sensie pis wygrał. No nie wiem. mnie to rusza. A, że jak Hatefire, zarzucił, że jak o Romana chodzi to się podniecam. No nie. Nawet źle, że o niego chodzi.

Reasumując. Te przewały z respiratorami, działkami morawieckiego i setki wałów, to jak dla mnie pierdoły, przy tych działaniach o charakterze policyjnym. Tak mam.
Ostatnio zmieniony 21-12-2021, 20:05 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:03

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Niewyraźnie jednak.

A ktoś pisał o robieniu z Romka ostoi demokracji? To zaczął rudy a wy podchwyciliście (a właściwie wam tak pasowało, to sobie dobraliście i dokleiliście). Nie tak było?
Nie ściemniaj sprawa podsłuchów wyszła wczoraj, a to twoje zaczadzenie Romanem jest starsze. Powtarzam jeszcze raz nielegalna inwigilacja, a to co politycznie i ideologicznie reprezentuje sobą Romek, to inne sprawy. Łamanie prawa przez władzę jest godne potępienia i życzyłbym sobie żeby było rozliczone, ale gnida nie przestaje być gnidą tylko dlatego że władza postępuje bezprawnie wobec niej.

Hatefire pisze:
No kurwa nie da go się lubić. Jeśli teraz wkurwia cię Czarnek to trzeba pamiętać że jako minister edukacji miał podobne pomysły. Swego czasu wyszedł z inicjatywą ewidencjonowania osób homoseksualnych. Do tego jest ojcem duchowym konfederastów wskrzeszając Młodzież Wszechpolską. Taki Bosak to jego dziecko polityczne. Ogarnijcie się. To że czasem celnie dosra PiSowi to nie powód żeby zapominać co sobą prezentuje.
Ale Ty mi złe intencje przypisujesz. Wręcz źle, że to Romka dotknęło. Poważnie. Nie jestem pewien, czy to sprawie pomaga.

Choć pośrednio mnie cieszy, że Roman nie ma nic do stracenia. Jak zniknie ze sceny, będziecie chłopaki mogli się masować. Tam na dole. Jak pociągnie ten wózek, mimo we wszystko we wspólnym kierunku, ja będę masował sobie i toczył z Was bekę.

Ty też nie mieszaj dwóch spraw - nieuczciwie. Jedna to przeszłość. Do potępienia. Druga to teraźniejszość.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:09

Na TVN u Olejnik Romek mówi, że antysystemowiec xD kuki powinien sobie sprawdzić telefon i czy nie mógł być użyty do szpiegowania a może czegoś więcej. Jakoś tak chętnie ostatnio głosuje ramię w ramię z tymi co mieli końcówkę systemu.

Ja bym powiedział jeszcze, że ten co w psychiatryku siedzi też powinien. Niby była próba a może depresja. Nie ma go w sejmie od miesiąca. Ciekawe czy jak wyjdzie to opowie dlaczego tam trafił. Co go do tego pokierowało.
Poro
535

21-12-2021, 20:17

Ascetic pisze:
535 pisze:
Ascetic pisze:
21-12-2021, 17:53

Ok. Właściwie jak się zastanowię to emaile ze skrzynki dworczyka nawet mnie cieszą.

U Romka martwią.
A u Wrzosek? Bo wiesz, jedyne co robiła to krytykowała kładzę. Tu można, czy nie można?
Stary. Ja nawet nie wiem kim jest jakiś wrzosek. I naprawdę nie chcę wiedzieć. Jebie mnie to po cyckach. Natomiast wybitnie wkurwiające jest zapominanie o tym kto jest kim. Przedstawianie różnego rodzaju kurew i skurwysynów jako miłych, poczciwych i w zasadzie sympatycznych ludzi. Ba,nawet bohaterów, czasem tragicznych. Takich kurwa z ludzko twarzo.
Pani Wrzosek jest panią prokurator, która z 2 tygodnie temu mówiła o tym, że apple poinformowało ją o grzebaniu w jej telefonie. Resztę dopisał Pelson , dlaczego ta pani była inwigilowana.

Romek. Nie. Narrację narzucił rudy. Podchwycił jego chłopak. Później tutaj poszło. A ja uważam, że sprawa jest daleka do zaśmiania, zbagatelizowania - na zasadzie, bo ustrzelili Romana. Tutaj też o tym pisał Pelson. Ja pisałem dla odmiany, że Roman pochwalił się z kim gadał. I może się okazać, że dlatego wygrali wybory, w sensie pis wygrał. No nie wiem. mnie to rusza. A, że jak Hatefire, zarzucił, że jak o Romana chodzi to się podniecam. No nie. Nawet źle, że o niego chodzi.

Reasumując. Te przewały z respiratorami, działkami morawieckiego i setki wałów, to jak dla mnie pierdoły, przy tych działaniach o charakterze policyjnym. Tak mam.
Wybacz Tomasz. Zapytam się Ciebie wprost. Gdzie byłeś do tej pory? W sensie, że przed tymi dwoma tygodniami. Zdziwiony jesteś, że ten z metra cięty psychopata, ten przepalony ułaskawiony w okularkach to czym się niby kurwa w tym całym towarzystwie od lat zajmuje? Białoruskim biurem podroży? Weźże mię nie rozśmieszaj, że teraz się właśnie obudziłeś i jesteś zaszokowany. Przypomnę może, bo chyba warto, że sprawę pewnego rusztowania do dzisiaj wyjaśniają. Także proszę o odrobinę powagi.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

21-12-2021, 20:20

Romka podsłuchowywać ?????
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:21

535 pisze:
21-12-2021, 20:17
Ascetic pisze:
535 pisze:

Wybacz Tomasz. Zapytam się Ciebie wprost. Gdzie byłeś do tej pory? W sensie, że przed tymi dwoma tygodniami. Zdziwiony jesteś, że ten z metra cięty psychopata, ten przepalony ułaskawiony w okularkach to czym się niby kurwa w tym całym towarzystwie od lat zajmuje? Białoruskim biurem podroży? Weźże mię nie rozśmieszaj, że teraz się właśnie obudziłeś i jesteś zaszokowany. Przypomnę może, bo chyba warto, że sprawę pewnego rusztowania do dzisiaj wyjaśniają. Także proszę o odrobinę powagi.
Prawdę powiedziawszy tym akurat co się odstawia od wczoraj jestem wręcz zszokowany. Dopuszczałem możliwość zamieszania przy wyborach, ale tego sie nie spodziewałem.

W piątek przy hucpie lexTVN w sejmie powiedziałem do żony> Teraz czas na wywiad. Wiadomego kraju*. Nic się nie pomyliłem. Aczkolwiek bardziej lotniczych fotek się spodziewałem. Jkichś ostatnich rozmów. A tu taka zaskoczka

* Coś jak ostatnio np. w Austrii.
Poro
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

21-12-2021, 20:26

Ascetic pisze:
21-12-2021, 19:39
83koper83 pisze:
21-12-2021, 19:31
Ascetic pisze:
21-12-2021, 19:27

Odnoszę wrażenie, że jednak ja zacząłem i sprowokowałem frajera. Ale jak uważasz, że to ty jesteś frajerem, stroną inicjującą i atakującą - nie będę się kłócił. Oczywiście wedle twojego, no tego, kulturowego, xd LOL ixde oraz japierdole.
Tak, ty jesteś frajerem i stroną inicjującą, nie będę się kłócił. Aha, a jakby co , to ja tu piszę nie swoim językiem, więc jesteś też pedałem:DDD
Kurwa, nieładnie z tą homofobią. Ja się wstydzę mówienia twoim językiem. Wstydzisz się też, mówieniem swoim językiem?

Tak jak prześledzę, jednak to ty frajerze zareagowałeś na mój post, który nie masz pewności, że był o tobie, a na pewno nie do ciebie. Nie wiem, czy dzisiaj lekcje domowe nie wyszły jak powinny, czy coś z kapitałem kulturowym się zjebało, ale się od razu odpaliłeś. Później jakieś wypisywania o tym, że coś kiedyś pisałem, o jakichś miłostkach było. Też nie swoim językiem, "cioto", nie myl forum z jakimś irlandzkim "pedalskim" klubem. Trzymaj fason, wysoką kulturę i nie daj sie prowokować, bo ktoś napisał, że zapierdalasz z mopem, bo w PL nie pykło (pamiętajmy, że "żadna praca nie hańbi". To tylko figura styl, ale to też mamy już ustalone). Nie przystoi niedoszłemu profesorowi. Tutaj chyba sie zgodzimy jak z tym o "dobru, dobrze, czy czym tak dzieci". Co nie?

Czekaj, czekaj, to nie pisałeś o mnie? Co za niezwykły zbieg okoliczności!!! Aha. A już"na pewno nie do mnie"? To znaczy, nie wiedziałeś, że przeczytam? Doskonałe. Przy czym, tak naprawdę to mnie testowałeś, czy się dam sprowokować, bo ty umisz w internet, a inni nie, i jak ich prowokujesz, to mają siedzieć cicho, albo tracą fason. Kurwa, genialne. I ten zabieg z cudzysłowem też genialny!

Trzymaj fason, "pedale":DDD
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:35

83koper83 pisze:
21-12-2021, 20:26
Ascetic pisze:
21-12-2021, 19:39
83koper83 pisze:
21-12-2021, 19:31

Tak, ty jesteś frajerem i stroną inicjującą, nie będę się kłócił. Aha, a jakby co , to ja tu piszę nie swoim językiem, więc jesteś też pedałem:DDD
Kurwa, nieładnie z tą homofobią. Ja się wstydzę mówienia twoim językiem. Wstydzisz się też, mówieniem swoim językiem?

Tak jak prześledzę, jednak to ty frajerze zareagowałeś na mój post, który nie masz pewności, że był o tobie, a na pewno nie do ciebie. Nie wiem, czy dzisiaj lekcje domowe nie wyszły jak powinny, czy coś z kapitałem kulturowym się zjebało, ale się od razu odpaliłeś. Później jakieś wypisywania o tym, że coś kiedyś pisałem, o jakichś miłostkach było. Też nie swoim językiem, "cioto", nie myl forum z jakimś irlandzkim "pedalskim" klubem. Trzymaj fason, wysoką kulturę i nie daj sie prowokować, bo ktoś napisał, że zapierdalasz z mopem, bo w PL nie pykło (pamiętajmy, że "żadna praca nie hańbi". To tylko figura styl, ale to też mamy już ustalone). Nie przystoi niedoszłemu profesorowi. Tutaj chyba sie zgodzimy jak z tym o "dobru, dobrze, czy czym tak dzieci". Co nie?

Czekaj, czekaj, to nie pisałeś o mnie? Co za niezwykły zbieg okoliczności!!! Aha. A już"na pewno nie do mnie"? To znaczy, nie wiedziałeś, że przeczytam? Doskonałe. Przy czym, tak naprawdę to mnie testowałeś, czy się dam sprowokować, bo ty umisz w internet, a inni nie, i jak ich prowokujesz, to mają siedzieć cicho, albo tracą fason. Kurwa, genialne. I ten zabieg z cudzysłowem też genialny!

Trzymaj fason, "pedale":DDD
Przy twoim ogromnym kapitale kulturowym słabo to wygląda, "pedale".

Przecież miałem ignora, to jak miałeś przeczytać? Co za zbieg okoliczności, że sprowokowałeś mnie i go zdjąłeś xD
Ostatnio zmieniony 21-12-2021, 20:37 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
535

Pisałem coś o amnezji. Widzę, że to szerszy problem. Przypominam, że prezydent tego kraju rozjebał się samolotem z całą generalicją.Przypominam, że to nie był jedyny wypadek. Przypominam,że poprzedni rząd obalili..... kelnerzy.Przypominam także, że niebagatelną rolę w tym kraju odgrywa pewien ojczulek, i tak dalej i tak dalej....Tymczasem nagle wchodzą jakieś podsłuchy i szok. Laptopa pewnej znaczącej persony pamiętacie? Odkąd pamiętam dzieją się w tym bajzlu rzeczy dziwne, tajemnicze, niewiarygodne, zaskakujące. Giną ludzie, giną materiały dowodowe, akta, teczki,...Nagle bęc! Szok , bo podsłuchy. Jebał ich wszystkich pies. Ja otwieram browar i wykładam na nich podwawelską, a kurwę należy nazywać kurwą. Teraz i zawsze.
Awatar użytkownika
trup

Uu... Romek otro pojechał u Stokrotki. Piękne przesłanie dla zbyszka zero związane z trybunałem w Hadze. Naprawdę piękne.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:37

535 pisze:
Pisałem coś o amnezji. Widzę, że to szerszy problem. Przypominam, że prezydent tego kraju rozjebał się samolotem z całą generalicją.Przypominam, że to nie był jedyny wypadek. Przypominam,że poprzedni rząd obalili..... kelnerzy.Przypominam także, że niebagatelną rolę w tym kraju odgrywa pewien ojczulek, i tak dalej i tak dalej....Tymczasem nagle wchodzą jakieś podsłuchy i szok. Laptopa pewnej znaczącej persony pamiętacie? Odkąd pamiętam dzieją się w tym bajzlu rzeczy dziwne, tajemnicze, niewiarygodne, zaskakujące. Giną ludzie, giną materiały dowodowe, akta, teczki,...Nagle bęc! Szok , bo podsłuchy. Jebał ich wszystkich pies. Ja otwieram browar i wykładam na nich podwawelską, a kurwę należy nazywać kurwą. Teraz i zawsze.
Michał. Co do amnezji. No to kiedy był prokurator i adwokat podsłuchiwany w PL?
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

21-12-2021, 20:42

trup pisze:
Uu... Romek otro pojechał u Stokrotki. Piękne przesłanie dla zbyszka zero związane z trybunałem w Hadze. Naprawdę piękne.
Nigga Plizzzz. Jak mało kto mnie napawa takim obrzydzeniem jak Zero, to wytłumacz co ma Haga do tego? Serio to pierdolenie na poziomie tych niemieckich reparacji co je Mularczyk od 5 lat obiecuje.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

21-12-2021, 20:46

Ascetic pisze:
535 pisze:
Zbieranie haków, nagrywanie i podsłuchy to taka nowość? Jak Ci się wydaje, dlaczego ekipa dobrej zmiany jedzie ze wszystkim na rympał? Jaka jest rola tej gnidy o której wspomniałem wyżej? Skąd wiesz kto u kogo i dlaczego siedzi w kieszeni? Tam muszą być znacznie silniejsze argumenty, niż pogrożenie palcem. Nie bądź dzieckiem. Po prostu romek chce zostać gwiazdą, a stołek się pod dupą pali, więc imperium kontratakuje. Żaden szok.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-12-2021, 20:47

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Niewyraźnie jednak.

Hatefire pisze:
Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:52

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Niewyraźnie jednak.

Hatefire pisze:
Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
Jest to cioss ....

Rozsiadam się i napawam się wiciem, w sensie nie Witkiem a ruchami węgorza złapanego w podbierak (o ile się tak da złapać)
Poro
Awatar użytkownika
Triceratops

21-12-2021, 20:53

trup pisze:
Romek xd
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 20:56

535 pisze:
21-12-2021, 20:46
Ascetic pisze:
535 pisze:
Zbieranie haków, nagrywanie i podsłuchy to taka nowość? Jak Ci się wydaje, dlaczego ekipa dobrej zmiany jedzie ze wszystkim na rympał? Jaka jest rola tej gnidy o której wspomniałem wyżej? Skąd wiesz kto u kogo i dlaczego siedzi w kieszeni? Tam muszą być znacznie silniejsze argumenty, niż pogrożenie palcem. Nie bądź dzieckiem. Po prostu romek chce zostać gwiazdą, a stołek się pod dupą pali, więc imperium kontratakuje. Żaden szok.
Nie wiem czy robisz to specjalnie czy umyka Ci fakt, że mówimy o czynnym adwokacie i pani prokurator. Zostawmy Romka na boku. bo ciągle w jego romkową przeszłość skręcamy. Pani prokurator też chce zostać gwiazdą, w polsce, gdzie jak wczoraj se∂ziowie, jak Juszczyszyn, zostaje przywrócony do orzekania, a 3 h później w trybie nagłym znów zawieszony. Przez prezesa sądu w Olsztynie, który wrócił w trybie pilnym z urlopu ... Dodam, że Juszczyszyn od 2 lat nie ma roboty, bo fikał państwupiss. Czyli co Pani Wrzosek, też zamarzyło się bycie gwiazdą na bezrobociu? Bądźmy poważni

Dodam, że nie znam sprawy, gdzie sędziowie, adwokaci, prokuratorzy byliby podsłuchiwani. Zakładam, że robią to grupy przestępcze, a nie politycy ... a nie stop ....
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

21-12-2021, 21:04

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
No to ja mimochodem poproszę o konkretny cytat to się odniosę. Mimochodem też wspomnę jaka jest analogia między kimś kto przypadkowo stał się symbolem kwestii społecznej a byłym prominentnym politykiem, a obecnie aktywnym i znanym uczestnikiem polskiego dyskursu politycznego w Polsce. Wreszcie nie wiem ile razy trzeba napisać (dziś już zaznaczałem to chyba z trzy razy) że dla mnie fakt że stał się przedmiotem nielegalnych działań władzy i działania te oceniam jednoznacznie negatywnie to jedno, a próba rehabilitacji jego dotychczasowych działań na niwie polityki to drugie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ