POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

21-12-2021, 21:05

Hatefire pisze:
21-12-2021, 21:04
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
21-12-2021, 20:47
Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
No to ja mimochodem poproszę o konkretny cytat to się odniosę. Mimochodem też wspomnę jaka jest analogia między kimś kto przypadkowo stał się symbolem kwestii społecznej a byłym prominentnym politykiem, a obecnie aktywnym i znanym uczestnikiem polskiego dyskursu politycznego w Polsce. Wreszcie nie wiem ile razy trzeba napisać (dziś już zaznaczałem to chyba z trzy razy) że dla mnie fakt że stał się przedmiotem nielegalnych działań władzy i działania te oceniam jednoznacznie negatywnie to jedno, a próba rehabilitacji jego dotychczasowych działań na niwie polityki to drugie.
Moim zdaniem to on walczy o życie, być może dosłownie, a nie myśli o jakiejś rehabilitacji, ale co ja się tam znam ....
Poro
535

21-12-2021, 21:08

Ascetic pisze:
21-12-2021, 20:56
535 pisze:
21-12-2021, 20:46
Ascetic pisze:
21-12-2021, 20:37

Michał. Co do amnezji. No to kiedy był prokurator i adwokat podsłuchiwany w PL?
Zbieranie haków, nagrywanie i podsłuchy to taka nowość? Jak Ci się wydaje, dlaczego ekipa dobrej zmiany jedzie ze wszystkim na rympał? Jaka jest rola tej gnidy o której wspomniałem wyżej? Skąd wiesz kto u kogo i dlaczego siedzi w kieszeni? Tam muszą być znacznie silniejsze argumenty, niż pogrożenie palcem. Nie bądź dzieckiem. Po prostu romek chce zostać gwiazdą, a stołek się pod dupą pali, więc imperium kontratakuje. Żaden szok.
Nie wiem czy robisz to specjalnie czy umyka Ci fakt, że mówimy o czynnym adwokacie i pani prokurator. Zostawmy Romka na boku. bo ciągle w jego romkową przeszłość skręcamy. Pani prokurator też chce zostać gwiazdą, w polsce, gdzie jak wczoraj se∂ziowie, jak Juszczyszyn, zostaje przywrócony do orzekania, a 3 h później w trybie nagłym znów zawieszony. Przez prezesa sądu w Olsztynie, który wrócił w trybie pilnym z urlopu ... Dodam, że Juszczyszyn od 2 lat nie ma roboty, bo fikał państwupiss. Czyli co Pani Wrzosek, też zamarzyło się bycie gwiazdą na bezrobociu? Bądźmy poważni

Dodam, że nie znam sprawy, gdzie sędziowie, adwokaci, prokuratorzy byliby podsłuchiwani. Zakładam, że robią to grupy przestępcze, a nie politycy ... a nie stop ....
Bingo Tomasz! Kojarzysz może tego niepozornego pana w środku? Tego stojącego między tymi dwoma wybitnymi mężami stanu. Ile pieniędzy postawiłbyś na to, że nigdy nie zlecił podsłuchiwania prokuratorów, sędziów, adwokatów, czy kogo sobie tam życzysz? Obrazek I jeszcze pytanie pomocnicze. Czy ten pan jest przestępcą, czy politykiem?
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

21-12-2021, 21:11

Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w jakim miejscu na Ziemi się znajdujemy, prokurator ustępuje,
gdy słyszy o prywatnej kaplicy i dekrecie Watykanu.

Podczas rewizji w posiadłości Romana Giertycha nie sprawdzono jednej z sal – ustalił portal tvp.info. Powód? Były prezes Ligi Polskich Rodzin powołując się na „dekret z Watykanu” zablokował drogę śledczym, a prokurator odstąpił od przeszukania pomieszczenia określanego przez Giertycha jako prywatna „kaplica”.
Chodzi o salę określaną przez byłego prezesa Młodzieży Wszechpolskiej jako prywatna „kaplica”. – Giertych zaczął krzyczeć, że ma specjalny „dekret z Watykanu” i do tej „kaplicy” funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego absolutnie wchodzić nie mogą – mówi nasz rozmówca, znający kulisy śledztwa.

Jak relacjonuje informator portalu tvp.info, prokurator prowadzący sprawę przychylił się do stanowiska mecenasa i śledczy odstąpili od prowadzonych czynności .

https://www.tvp.info/52685764/jak-trwog ... ej-kaplicy
Ostatnio zmieniony 21-12-2021, 21:11 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic

535 pisze:
21-12-2021, 21:08
Ascetic pisze:
21-12-2021, 20:56
535 pisze:
21-12-2021, 20:46

Zbieranie haków, nagrywanie i podsłuchy to taka nowość? Jak Ci się wydaje, dlaczego ekipa dobrej zmiany jedzie ze wszystkim na rympał? Jaka jest rola tej gnidy o której wspomniałem wyżej? Skąd wiesz kto u kogo i dlaczego siedzi w kieszeni? Tam muszą być znacznie silniejsze argumenty, niż pogrożenie palcem. Nie bądź dzieckiem. Po prostu romek chce zostać gwiazdą, a stołek się pod dupą pali, więc imperium kontratakuje. Żaden szok.
Nie wiem czy robisz to specjalnie czy umyka Ci fakt, że mówimy o czynnym adwokacie i pani prokurator. Zostawmy Romka na boku. bo ciągle w jego romkową przeszłość skręcamy. Pani prokurator też chce zostać gwiazdą, w polsce, gdzie jak wczoraj se∂ziowie, jak Juszczyszyn, zostaje przywrócony do orzekania, a 3 h później w trybie nagłym znów zawieszony. Przez prezesa sądu w Olsztynie, który wrócił w trybie pilnym z urlopu ... Dodam, że Juszczyszyn od 2 lat nie ma roboty, bo fikał państwupiss. Czyli co Pani Wrzosek, też zamarzyło się bycie gwiazdą na bezrobociu? Bądźmy poważni

Dodam, że nie znam sprawy, gdzie sędziowie, adwokaci, prokuratorzy byliby podsłuchiwani. Zakładam, że robią to grupy przestępcze, a nie politycy ... a nie stop ....
Bingo Tomasz! Kojarzysz może tego niepozornego pana w środku? Tego stojącego między tymi dwoma wybitnymi mężami stanu. Ile pieniędzy postawiłbyś na to, że nigdy nie zlecił podsłuchiwania prokuratorów, sędziów, adwokatów, czy kogo sobie tam życzysz? Obrazek
Nie postawiłbym, ale też ta pierwsza sprawa jest pierwszą sprawą co do prokuratorów, sędziów. Która wypłynęła. Mnie to szokuje. Można się śmiać.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 21:12

Medard pisze:
Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w takim miejscu na Ziemi nie może być dobrze, skoro prokurator ustępuje,

Podczas rewizji w posiadłości Romana Giertycha nie sprawdzono jednej z sal – ustalił portal tvp.info. Powód? Były prezes Ligi Polskich Rodzin powołując się na „dekret z Watykanu” zablokował drogę śledczym, a prokurator odstąpił od przeszukania pomieszczenia określanego przez Giertycha jako prywatna „kaplica”.
Chodzi o salę określaną przez byłego prezesa Młodzieży Wszechpolskiej jako prywatna „kaplica”. – Giertych zaczął krzyczeć, że ma specjalny „dekret z Watykanu” i do tej „kaplicy” funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego absolutnie wchodzić nie mogą – mówi nasz rozmówca, znający kulisy śledztwa.

Jak relacjonuje informator portalu tvp.info, prokurator prowadzący sprawę przychylił się do stanowiska mecenasa i śledczy odstąpili od prowadzonych czynności .

Aha, a co to wnosi do sprawy? Za głupi jestem, żeby złapać co chcesz przez to przekazać.
Poro
Awatar użytkownika
trup

21-12-2021, 21:33

To skurwysyn. Widły, gable, piec i dół z wapnem.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... r,79cfc278

Łukasz Mejza rozsyła pisma przedprocesowe do rodziców chorych dzieci
Do rodziców dzieci, którzy odważyli się ujawnić swoje kontakty z firmą Łukasza Mejzy, trafiły pisma przedprocesowe
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Medard

21-12-2021, 21:53

Ascetic pisze:
Medard pisze:
Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w takim miejscu na Ziemi nie może być dobrze, skoro prokurator ustępuje,

Aha, a co to wnosi do sprawy? Za głupi jestem, żeby złapać co chcesz przez to przekazać.
Ja bym się nie przejmował dalszym losem Pana Romana, jeżeli za cokolwiek go skażą, to wyeliminują go z życia politycznego, co wszystkim wyjdzie na dobre.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 22:03

Medard pisze:
Ascetic pisze:
Medard pisze:

Ja bym się nie przejmował dalszym losem Pana Romana, jeżeli za cokolwiek go skażą, to wyeliminują go z życia politycznego, co wszystkim wyjdzie na dobre.
A rozmowa jest o inwigilacji, czy o tym, że nie lubisz Romana, bo tak napisano na forum i fajnie jest się podpiąć?
Poro
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

21-12-2021, 22:35

Kradną na potęgę, srają nam do gęby, zniszczyli ten kraj. Jak jebane stronnictwo Dmowskiego, które siedziało cicho przez całą 1WŚ, spierdoliło pokój Ryski a w 2RP zabrali się za rozpierdalanie ledwo co powstałego kraju aż wszyscy tak zdurnieli, że się pokłocili ze wszystkim dookoła i zaorał nas malarz z Wiednia w siedem dni.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
bartwa

21-12-2021, 22:38

Tatuś pisze:
Kradną na potęgę, srają nam do gęby, zniszczyli ten kraj. Jak jebane stronnictwo Dmowskiego, które siedziało cicho przez całą 1WŚ, spierdoliło pokój Ryski a w 2RP zabrali się za rozpierdalanie ledwo co powstałego kraju aż wszyscy tak zdurnieli, że się pokłocili ze wszystkim dookoła i zaorał nas malarz z Wiednia w siedem dni.
Mamy "szczęście" doświadczyć jak to było. Takie deja vu. I też nas zaorają, jak ich za bardzo wkurwimy. Mam nadzieję, że już niedługo, bo na to się zanosi. Rządy idiotów muszą się źle skończyć.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-12-2021, 23:33

Hatefire pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
No to ja mimochodem poproszę o konkretny cytat to się odniosę. Mimochodem też wspomnę jaka jest analogia między kimś kto przypadkowo stał się symbolem kwestii społecznej a byłym prominentnym politykiem, a obecnie aktywnym i znanym uczestnikiem polskiego dyskursu politycznego w Polsce. Wreszcie nie wiem ile razy trzeba napisać (dziś już zaznaczałem to chyba z trzy razy) że dla mnie fakt że stał się przedmiotem nielegalnych działań władzy i działania te oceniam jednoznacznie negatywnie to jedno, a próba rehabilitacji jego dotychczasowych działań na niwie polityki to drugie.
Spoko, nie bede w tym grzebal, kazdy se mysli co chce, siadle pm sobie na chwile w trakcie przeprowadzki poczytac co tam piszecie i rzucilo mi sie w oczy. Jakos tak bylo ze z uglakiem smialismy sie, ze cpuna i kryminaliste chowaja w zlotej trumnie, a Ty zarzuciles czyms w rodzaju tricepsowego palca i skiezyca;-)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-12-2021, 23:50

Tatuś pisze:
Nie no, jeden kierunek polityki zagranicznej był grany. Tutaj wyrosły ze środowiska "narodowego", który zebrał frukty z kolaboracji z sowietami.

Obrazek

Dmowski był zwyczajnie o jedno pokolenie za młody.
Poro
Awatar użytkownika
nicram

22-12-2021, 05:30

Ascetic pisze:
Medard pisze:
Ascetic pisze:

A rozmowa jest o inwigilacji, czy o tym, że nie lubisz Romana, bo tak napisano na forum i fajnie jest się podpiąć?
Medard chyba kocha pisiorków więc mu Roman nie jest na rękę.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

22-12-2021, 08:54

Ascetic pisze:
21-12-2021, 23:50

Nie no, jeden kierunek polityki zagranicznej był grany. Tutaj wyrosły ze środowiska "narodowego", który zebrał frukty z kolaboracji z sowietami.

Dmowski był zwyczajnie o jedno pokolenie za młody.
Jak to się pięknie powtarza. Gdy Frasyniuka z Wałęsą ganiano 13 grudnia to Kaczyńśki spał do południa. Później wylazł z nory i rozwala wszystko po kolei. Wróżę dla jakiegoś jego wyznawcę karierę w Rosji, może Karczewski? :D
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-12-2021, 09:02

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
21-12-2021, 23:33
Hatefire pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Spoko, nie bede w tym grzebal, kazdy se mysli co chce, siadle pm sobie na chwile w trakcie przeprowadzki poczytac co tam piszecie i rzucilo mi sie w oczy. Jakos tak bylo ze z uglakiem smialismy sie, ze cpuna i kryminaliste chowaja w zlotej trumnie, a Ty zarzuciles czyms w rodzaju tricepsowego palca i skiezyca;-)
Ale to nie moj palec, to palec Bruce’a xd
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-12-2021, 10:11

Triceratops pisze:
Wiem, wiem, ale powtarzasz to na tyle czesto ze stalo sie twoim bon motem
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-12-2021, 10:19

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
22-12-2021, 10:11
Triceratops pisze:
Wiem, wiem, ale powtarzasz to na tyle czesto ze stalo sie twoim bon motem
Bo dosc celne motto
woodpecker from space
Pacjent

22-12-2021, 10:24

bartwa pisze:
22-12-2021, 10:15
Fajnie Kondrat gada:

https://www.onet.pl/film/onetfilm/marek ... y,681c1dfa
Pieprzy i sam nie reprezentuje nic poza pustym antyPiSem oraz sztampą z Gazety Wyborczej, stojąc po stronie ludzi pełnych kompleksów z powodu przynależności do pogardzanej przez siebie grupy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-12-2021, 10:34

nicram pisze:
22-12-2021, 05:30
Ascetic pisze:
Medard pisze:

Medard chyba kocha pisiorków więc mu Roman nie jest na rękę.
Ewidentnie kolejna ukryta opcja pisowska. Typy pokroju pacjenta, to nawet nie ukryta. Tam powyżej Konrad mówi jak jest, kiełba się kończy, słupki spadają a ten spruwa dupsko.
Poro
ODPOWIEDZ