Moim zdaniem to on walczy o życie, być może dosłownie, a nie myśli o jakiejś rehabilitacji, ale co ja się tam znam ....Hatefire pisze: ↑21-12-2021, 21:04No to ja mimochodem poproszę o konkretny cytat to się odniosę. Mimochodem też wspomnę jaka jest analogia między kimś kto przypadkowo stał się symbolem kwestii społecznej a byłym prominentnym politykiem, a obecnie aktywnym i znanym uczestnikiem polskiego dyskursu politycznego w Polsce. Wreszcie nie wiem ile razy trzeba napisać (dziś już zaznaczałem to chyba z trzy razy) że dla mnie fakt że stał się przedmiotem nielegalnych działań władzy i działania te oceniam jednoznacznie negatywnie to jedno, a próba rehabilitacji jego dotychczasowych działań na niwie polityki to drugie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-12-2021, 20:47Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
-
535
Bingo Tomasz! Kojarzysz może tego niepozornego pana w środku? Tego stojącego między tymi dwoma wybitnymi mężami stanu. Ile pieniędzy postawiłbyś na to, że nigdy nie zlecił podsłuchiwania prokuratorów, sędziów, adwokatów, czy kogo sobie tam życzysz?Ascetic pisze: ↑21-12-2021, 20:56Nie wiem czy robisz to specjalnie czy umyka Ci fakt, że mówimy o czynnym adwokacie i pani prokurator. Zostawmy Romka na boku. bo ciągle w jego romkową przeszłość skręcamy. Pani prokurator też chce zostać gwiazdą, w polsce, gdzie jak wczoraj se∂ziowie, jak Juszczyszyn, zostaje przywrócony do orzekania, a 3 h później w trybie nagłym znów zawieszony. Przez prezesa sądu w Olsztynie, który wrócił w trybie pilnym z urlopu ... Dodam, że Juszczyszyn od 2 lat nie ma roboty, bo fikał państwupiss. Czyli co Pani Wrzosek, też zamarzyło się bycie gwiazdą na bezrobociu? Bądźmy poważni535 pisze: ↑21-12-2021, 20:46Zbieranie haków, nagrywanie i podsłuchy to taka nowość? Jak Ci się wydaje, dlaczego ekipa dobrej zmiany jedzie ze wszystkim na rympał? Jaka jest rola tej gnidy o której wspomniałem wyżej? Skąd wiesz kto u kogo i dlaczego siedzi w kieszeni? Tam muszą być znacznie silniejsze argumenty, niż pogrożenie palcem. Nie bądź dzieckiem. Po prostu romek chce zostać gwiazdą, a stołek się pod dupą pali, więc imperium kontratakuje. Żaden szok.
Dodam, że nie znam sprawy, gdzie sędziowie, adwokaci, prokuratorzy byliby podsłuchiwani. Zakładam, że robią to grupy przestępcze, a nie politycy ... a nie stop ....
I jeszcze pytanie pomocnicze. Czy ten pan jest przestępcą, czy politykiem?- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w jakim miejscu na Ziemi się znajdujemy, prokurator ustępuje,
gdy słyszy o prywatnej kaplicy i dekrecie Watykanu.
Podczas rewizji w posiadłości Romana Giertycha nie sprawdzono jednej z sal – ustalił portal tvp.info. Powód? Były prezes Ligi Polskich Rodzin powołując się na „dekret z Watykanu” zablokował drogę śledczym, a prokurator odstąpił od przeszukania pomieszczenia określanego przez Giertycha jako prywatna „kaplica”.
Chodzi o salę określaną przez byłego prezesa Młodzieży Wszechpolskiej jako prywatna „kaplica”. – Giertych zaczął krzyczeć, że ma specjalny „dekret z Watykanu” i do tej „kaplicy” funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego absolutnie wchodzić nie mogą – mówi nasz rozmówca, znający kulisy śledztwa.
Jak relacjonuje informator portalu tvp.info, prokurator prowadzący sprawę przychylił się do stanowiska mecenasa i śledczy odstąpili od prowadzonych czynności .
https://www.tvp.info/52685764/jak-trwog ... ej-kaplicy
Podczas rewizji w posiadłości Romana Giertycha nie sprawdzono jednej z sal – ustalił portal tvp.info. Powód? Były prezes Ligi Polskich Rodzin powołując się na „dekret z Watykanu” zablokował drogę śledczym, a prokurator odstąpił od przeszukania pomieszczenia określanego przez Giertycha jako prywatna „kaplica”.
Chodzi o salę określaną przez byłego prezesa Młodzieży Wszechpolskiej jako prywatna „kaplica”. – Giertych zaczął krzyczeć, że ma specjalny „dekret z Watykanu” i do tej „kaplicy” funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego absolutnie wchodzić nie mogą – mówi nasz rozmówca, znający kulisy śledztwa.
Jak relacjonuje informator portalu tvp.info, prokurator prowadzący sprawę przychylił się do stanowiska mecenasa i śledczy odstąpili od prowadzonych czynności .
Ostatnio zmieniony 21-12-2021, 21:11 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Ascetic
Nie postawiłbym, ale też ta pierwsza sprawa jest pierwszą sprawą co do prokuratorów, sędziów. Która wypłynęła. Mnie to szokuje. Można się śmiać.535 pisze: ↑21-12-2021, 21:08Bingo Tomasz! Kojarzysz może tego niepozornego pana w środku? Tego stojącego między tymi dwoma wybitnymi mężami stanu. Ile pieniędzy postawiłbyś na to, że nigdy nie zlecił podsłuchiwania prokuratorów, sędziów, adwokatów, czy kogo sobie tam życzysz?Ascetic pisze: ↑21-12-2021, 20:56Nie wiem czy robisz to specjalnie czy umyka Ci fakt, że mówimy o czynnym adwokacie i pani prokurator. Zostawmy Romka na boku. bo ciągle w jego romkową przeszłość skręcamy. Pani prokurator też chce zostać gwiazdą, w polsce, gdzie jak wczoraj se∂ziowie, jak Juszczyszyn, zostaje przywrócony do orzekania, a 3 h później w trybie nagłym znów zawieszony. Przez prezesa sądu w Olsztynie, który wrócił w trybie pilnym z urlopu ... Dodam, że Juszczyszyn od 2 lat nie ma roboty, bo fikał państwupiss. Czyli co Pani Wrzosek, też zamarzyło się bycie gwiazdą na bezrobociu? Bądźmy poważni535 pisze: ↑21-12-2021, 20:46
Zbieranie haków, nagrywanie i podsłuchy to taka nowość? Jak Ci się wydaje, dlaczego ekipa dobrej zmiany jedzie ze wszystkim na rympał? Jaka jest rola tej gnidy o której wspomniałem wyżej? Skąd wiesz kto u kogo i dlaczego siedzi w kieszeni? Tam muszą być znacznie silniejsze argumenty, niż pogrożenie palcem. Nie bądź dzieckiem. Po prostu romek chce zostać gwiazdą, a stołek się pod dupą pali, więc imperium kontratakuje. Żaden szok.
Dodam, że nie znam sprawy, gdzie sędziowie, adwokaci, prokuratorzy byliby podsłuchiwani. Zakładam, że robią to grupy przestępcze, a nie politycy ... a nie stop ....![]()
- Ascetic
Aha, a co to wnosi do sprawy? Za głupi jestem, żeby złapać co chcesz przez to przekazać.Medard pisze: ↑21-12-2021, 21:11Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w takim miejscu na Ziemi nie może być dobrze, skoro prokurator ustępuje,
- trup
To skurwysyn. Widły, gable, piec i dół z wapnem.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... r,79cfc278
Łukasz Mejza rozsyła pisma przedprocesowe do rodziców chorych dzieci
Do rodziców dzieci, którzy odważyli się ujawnić swoje kontakty z firmą Łukasza Mejzy, trafiły pisma przedprocesowe
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... r,79cfc278
Łukasz Mejza rozsyła pisma przedprocesowe do rodziców chorych dzieci
Do rodziców dzieci, którzy odważyli się ujawnić swoje kontakty z firmą Łukasza Mejzy, trafiły pisma przedprocesowe
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ja bym się nie przejmował dalszym losem Pana Romana, jeżeli za cokolwiek go skażą, to wyeliminują go z życia politycznego, co wszystkim wyjdzie na dobre.Ascetic pisze: ↑21-12-2021, 21:12Aha, a co to wnosi do sprawy? Za głupi jestem, żeby złapać co chcesz przez to przekazać.Medard pisze: ↑21-12-2021, 21:11Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w takim miejscu na Ziemi nie może być dobrze, skoro prokurator ustępuje,
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Ascetic
A rozmowa jest o inwigilacji, czy o tym, że nie lubisz Romana, bo tak napisano na forum i fajnie jest się podpiąć?Medard pisze: ↑21-12-2021, 21:53Ja bym się nie przejmował dalszym losem Pana Romana, jeżeli za cokolwiek go skażą, to wyeliminują go z życia politycznego, co wszystkim wyjdzie na dobre.Ascetic pisze: ↑21-12-2021, 21:12Aha, a co to wnosi do sprawy? Za głupi jestem, żeby złapać co chcesz przez to przekazać.Medard pisze: ↑21-12-2021, 21:11Jeśli mogę, to tylko nieśmiało coś przypomnę, w takim miejscu na Ziemi nie może być dobrze, skoro prokurator ustępuje,
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Kradną na potęgę, srają nam do gęby, zniszczyli ten kraj. Jak jebane stronnictwo Dmowskiego, które siedziało cicho przez całą 1WŚ, spierdoliło pokój Ryski a w 2RP zabrali się za rozpierdalanie ledwo co powstałego kraju aż wszyscy tak zdurnieli, że się pokłocili ze wszystkim dookoła i zaorał nas malarz z Wiednia w siedem dni.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
bartwa
Mamy "szczęście" doświadczyć jak to było. Takie deja vu. I też nas zaorają, jak ich za bardzo wkurwimy. Mam nadzieję, że już niedługo, bo na to się zanosi. Rządy idiotów muszą się źle skończyć.Tatuś pisze: ↑21-12-2021, 22:35Kradną na potęgę, srają nam do gęby, zniszczyli ten kraj. Jak jebane stronnictwo Dmowskiego, które siedziało cicho przez całą 1WŚ, spierdoliło pokój Ryski a w 2RP zabrali się za rozpierdalanie ledwo co powstałego kraju aż wszyscy tak zdurnieli, że się pokłocili ze wszystkim dookoła i zaorał nas malarz z Wiednia w siedem dni.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Spoko, nie bede w tym grzebal, kazdy se mysli co chce, siadle pm sobie na chwile w trakcie przeprowadzki poczytac co tam piszecie i rzucilo mi sie w oczy. Jakos tak bylo ze z uglakiem smialismy sie, ze cpuna i kryminaliste chowaja w zlotej trumnie, a Ty zarzuciles czyms w rodzaju tricepsowego palca i skiezyca;-)Hatefire pisze: ↑21-12-2021, 21:04No to ja mimochodem poproszę o konkretny cytat to się odniosę. Mimochodem też wspomnę jaka jest analogia między kimś kto przypadkowo stał się symbolem kwestii społecznej a byłym prominentnym politykiem, a obecnie aktywnym i znanym uczestnikiem polskiego dyskursu politycznego w Polsce. Wreszcie nie wiem ile razy trzeba napisać (dziś już zaznaczałem to chyba z trzy razy) że dla mnie fakt że stał się przedmiotem nielegalnych działań władzy i działania te oceniam jednoznacznie negatywnie to jedno, a próba rehabilitacji jego dotychczasowych działań na niwie polityki to drugie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-12-2021, 20:47Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
Find your flow
- Ascetic
Nie no, jeden kierunek polityki zagranicznej był grany. Tutaj wyrosły ze środowiska "narodowego", który zebrał frukty z kolaboracji z sowietami.Tatuś pisze: ↑21-12-2021, 22:35Kradną na potęgę, srają nam do gęby, zniszczyli ten kraj. Jak jebane stronnictwo Dmowskiego, które siedziało cicho przez całą 1WŚ, spierdoliło pokój Ryski a w 2RP zabrali się za rozpierdalanie ledwo co powstałego kraju aż wszyscy tak zdurnieli, że się pokłocili ze wszystkim dookoła i zaorał nas malarz z Wiednia w siedem dni.

Dmowski był zwyczajnie o jedno pokolenie za młody.
- nicram
Medard chyba kocha pisiorków więc mu Roman nie jest na rękę.Ascetic pisze: ↑21-12-2021, 22:03A rozmowa jest o inwigilacji, czy o tym, że nie lubisz Romana, bo tak napisano na forum i fajnie jest się podpiąć?
all the monsters will break your heart
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Jak to się pięknie powtarza. Gdy Frasyniuka z Wałęsą ganiano 13 grudnia to Kaczyńśki spał do południa. Później wylazł z nory i rozwala wszystko po kolei. Wróżę dla jakiegoś jego wyznawcę karierę w Rosji, może Karczewski?
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Triceratops
Ale to nie moj palec, to palec Bruce’a xdŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-12-2021, 23:33Spoko, nie bede w tym grzebal, kazdy se mysli co chce, siadle pm sobie na chwile w trakcie przeprowadzki poczytac co tam piszecie i rzucilo mi sie w oczy. Jakos tak bylo ze z uglakiem smialismy sie, ze cpuna i kryminaliste chowaja w zlotej trumnie, a Ty zarzuciles czyms w rodzaju tricepsowego palca i skiezyca;-)Hatefire pisze: ↑21-12-2021, 21:04No to ja mimochodem poproszę o konkretny cytat to się odniosę. Mimochodem też wspomnę jaka jest analogia między kimś kto przypadkowo stał się symbolem kwestii społecznej a byłym prominentnym politykiem, a obecnie aktywnym i znanym uczestnikiem polskiego dyskursu politycznego w Polsce. Wreszcie nie wiem ile razy trzeba napisać (dziś już zaznaczałem to chyba z trzy razy) że dla mnie fakt że stał się przedmiotem nielegalnych działań władzy i działania te oceniam jednoznacznie negatywnie to jedno, a próba rehabilitacji jego dotychczasowych działań na niwie polityki to drugie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-12-2021, 20:47Ja tylko mimochodem przypomne, ze w dyskusji o BLM byla podobna rozmowa nt George’a Floyda, i wowczas o ile pamietam wystepowales z zupelnie innej strony ktora brzmiala mniej wiecej „niewazne kim byl, wazna jest sprawa” z pominieciem obecnego zniuansowania;-)
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wiem, wiem, ale powtarzasz to na tyle czesto ze stalo sie twoim bon motem
Find your flow
-
bartwa
- Triceratops
Bo dosc celne mottoŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2021, 10:11Wiem, wiem, ale powtarzasz to na tyle czesto ze stalo sie twoim bon motem
woodpecker from space
-
Pacjent
Pieprzy i sam nie reprezentuje nic poza pustym antyPiSem oraz sztampą z Gazety Wyborczej, stojąc po stronie ludzi pełnych kompleksów z powodu przynależności do pogardzanej przez siebie grupy.bartwa pisze: ↑22-12-2021, 10:15Fajnie Kondrat gada:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/marek ... y,681c1dfa
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
Ewidentnie kolejna ukryta opcja pisowska. Typy pokroju pacjenta, to nawet nie ukryta. Tam powyżej Konrad mówi jak jest, kiełba się kończy, słupki spadają a ten spruwa dupsko.