Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

20-05-2021, 12:00

Nerwowy pisze:
20-05-2021, 11:57
Fanatyk pisze:
20-05-2021, 11:54
Warunkowo dopuszczone preparaty zostały stworzone właśnie dla takich debili jak Ty... :)
Akurat ten tekst co ostatnio wrzucałeś o warunkowym dopuszczeniu był bdb - tłumaczy wiele kwestii :D
Dobre, dobre :lol: Jednak masterfulowe szury na poprawę humoru działają niezmiennie dobrze. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

20-05-2021, 12:02

nicram pisze:
20-05-2021, 11:59
Nerwowy pisze:
20-05-2021, 11:45
Pacjent pisze:
20-05-2021, 11:38

Z grona zaszczepionych należałoby odjąć ozdrowieńców, bo są bezpieczni
No chyba nie XDD
Szur nie wie, że coraz więcej danych wskazuje, że ozdrowieńcy po jakimś czasie jednak znowu chorują. Mamy tutaj także taki naoczny przykład z pierwszej ręki imć zdziwionego forumowego tommasza. :-)
Rok temu przecież podnosili ten argument, że zdarzają się osoby które przechorowują ponownie jako dowód na to że pandemia nie będzie miała końca. Znowu fikoł o 180 stopni :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
nicram

20-05-2021, 12:03

Nerwowy pisze:
20-05-2021, 12:02
nicram pisze:
20-05-2021, 11:59
Nerwowy pisze:
20-05-2021, 11:45

No chyba nie XDD
Szur nie wie, że coraz więcej danych wskazuje, że ozdrowieńcy po jakimś czasie jednak znowu chorują. Mamy tutaj także taki naoczny przykład z pierwszej ręki imć zdziwionego forumowego tommasza. :-)
Rok temu przecież podnosili ten argument, że zdarzają się osoby które przechorowują ponownie jako dowód na to że pandemia nie będzie miała końca.
No bo punkt widzenia szura zależy od punktu siedzenia. Zwłaszcza w sferze czasowej tak pięknie to spojrzenie ewoluuje.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

20-05-2021, 12:03

No rok temu wirusa nie było tak jak peodofilli w KK :D.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-05-2021, 12:05

tomaszm pisze:
20-05-2021, 01:14
Kolega Empir nie potrafię znależć Twojego posta odnośnie bólów w klatce piersiowej, więc odpowiadam tutaj- ja mam tak już 7 miesiąc.
A miałeś robione echo serca? Ja dostałem na to skierowanie. Szukam teraz jakiegoś terminu.

tomaszm pisze:
20-05-2021, 01:14
Gorzołe przed covidem i zakażeniem wlewałem jak kompocik. Zresztą popytaj tutejszych Kolegów. Od czasu zakażenia i całych tych historii dziwne rzeczy się dzieją. Ja wódki czy whiskaczy staram się nie dotykać ,bo z łóżka nie wstaje.
To tłumaczy dlaczego mi whisky w sobotę nie wchodziła.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

20-05-2021, 12:10

To jest tzw. nerwica.

Mityczne co raz więcej ozdrowieńców. Ciągle promil. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

20-05-2021, 12:14

Fanatyk pisze:
20-05-2021, 11:54
Warunkowo dopuszczone preparaty zostały stworzone właśnie dla takich debili jak Ty... :)
No tak .Jak coś jest warunkowo dopuszczone to musi być złe.
Poczytaj. Jest tam też o warunkowym dopuszczeniu.
Jak masz jakieś uwagi na temat artykułu to chętnie poczytam.
https://demagog.org.pl/fake_news/nie-sz ... medycznym/
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

20-05-2021, 12:59

Te portale anty fake newsowe to portale należące do korporacji tych samych co media głównego nurtu. Chodzi o to by ich prawda była zawsze na wierzchu. Ja nie zaprzeczam jest wiele fake newsów i oni to wykorzystują na tego typu portalach mieszając fake newsy z prawdą, która też niby jest fake newsem. Wygląda to tak. Główne media mówią historię, pojawia się alternatywna prawda, pojawia się strona fake news i niszczy alternatywną prawdę. Ich karta zawsze musi być na wierzchu.

Moim zdaniem, to bezkrytycznie i bez zbędnych pytań, tylko głupek podda sie eksperymentowi medycznemu...i tylko on poniesie jego konsekwencje, bo i producent i "szond" umyli od tego łapy.
Pacjent

20-05-2021, 13:02

Jeśli coś jest dopuszczone warunkowo to nie spełnia wszystkich kryteriów lub jest niesprawdzone. Brak odpowiedzialności producenta za dostarczony specyfik świadczy o tym, że odbiorca o tym wie i godzi się wziąć skutki tej decyzji na siebie. W jego interesie jest także by zaniżać dane o NOP i innych nieprawidłowościach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

20-05-2021, 13:13

Fanatyk pisze:
20-05-2021, 10:29
Ha ha, chorują po szczepieniu.
https://dorzeczy.pl/zdrowie/185248/ilu- ... -dane.html

Ponad 84 tys. osób zakaziło się koronawirusem już po szczepieniu – wynika z najnowszych danych Ministerstwa Zdrowia.
Ojej, straszny nop, ktoś się przeziębił. :D
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

20-05-2021, 13:41

Fanatyk pisze:
20-05-2021, 12:59
Te portale anty fake newsowe to portale należące do korporacji tych samych co media głównego nurtu. Chodzi o to by ich prawda była zawsze na wierzchu. Ja nie zaprzeczam jest wiele fake newsów i oni to wykorzystują na tego typu portalach mieszając fake newsy z prawdą, która też niby jest fake newsem. Wygląda to tak. Główne media mówią historię, pojawia się alternatywna prawda, pojawia się strona fake news i niszczy alternatywną prawdę. Ich karta zawsze musi być na wierzchu.

Moim zdaniem, to bezkrytycznie i bez zbędnych pytań, tylko głupek podda sie eksperymentowi medycznemu...i tylko on poniesie jego konsekwencje, bo i producent i "szond" umyli od tego łapy.

Ale wiesz, że ten tekst w dużej mierze pokrywa się z tym do czego sam linkowałeś? Widzę schizofrenia mocno XDDD

Chyba że w ogóle nie czytacie tego co sami wrzucanie. To by tłumaczyło powielanie w kółko tych samych bredni :D.
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

20-05-2021, 16:05

Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa. 8)
Slyd

20-05-2021, 18:10

Fanatyk pisze:
Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa. 8)
Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.
A co do koncernów farmaceutycznych..... wszyscy na stare lata będziemy żarli leki, każdy z nich ma o wiele więcej działań niepożądanych niż szczepionki, a prawdopodobieństwo wystąpienia efektów ubocznych po lekach jest od 100 razy wzwyż większe niż groźny incydent po szczepionce na covid. Oprócz tego każdy producent ma obowiązek monitorować działania niepożądane i aktualizować je w info o leku. Jeśli dzisiaj lek X jest świetny i powoduje mało działań niepożądancyh nie oznacza, że jest na zawsze bezpieczny, poczytaj o preparacie np. vioxx. Czy to oznacza , że mamy w ogóle się nie leczyć lekami?
Pacjent

20-05-2021, 18:21

Slyd pisze:
Fanatyk pisze:
Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.
Od razu było mówić, że jesteś niewolnikiem, który stara się odgadywać życzenia pana. Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi? Oderżniesz sobie ucho?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

20-05-2021, 18:35

xD
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
535

20-05-2021, 18:44

Pacjent pisze:
Slyd pisze:
Fanatyk pisze:
Od razu było mówić, że jesteś niewolnikiem, który stara się odgadywać życzenia pana. Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi? Oderżniesz sobie ucho?
Napisał cwel dający dupy za pięć stów miesięcznie. Bardzo śmieszne, podnóżku karakana.
Pacjent

20-05-2021, 18:52

535 pisze:
Pacjent pisze:
Slyd pisze:

Napisał cwel dający dupy za pięć stów miesięcznie. Bardzo śmieszne, podnóżku karakana.
Rozumiem, że kierujesz to wszystkich, którzy pobierają 500+. Pozdrawiam ich zatem i jestem przekonany, że sam byś pobierał gdybyś umiał zostać ojcem.
535

20-05-2021, 18:59

Pacjent pisze:
20-05-2021, 18:52
535 pisze:
Pacjent pisze:

Rozumiem, że kierujesz to wszystkich, którzy pobierają 500+. Pozdrawiam ich zatem i jestem przekonany, że sam byś pobierał gdybyś umiał być ojcem.
Koledzy wiedzą, że jesteś tanią i łatwą dziwką? Czy na kwadracie już się zorientowali, że głowa rodziny jest nieudacznikiem, a w dodatku wyjątkowo niewdzięcznym ścierwem? Z jednej strony narzekasz na władzę, a z drugiej w pokłonach lecisz do kasy? To jest ta wasza słynna wierność idei? Można cię kupić z kilka papierków. Jak to jest z tobą robercik? Na forum wielki myśliciel, wolnościowiec, a w życiu prywatnym dupa świeci. Przykra sprawa. Weź może drugi etat. Pokaż dziecku, że to nie listonosz jest ojcem.
Awatar użytkownika
Triceratops

20-05-2021, 19:04

Slyd pisze:
wszyscy na stare lata będziemy żarli leki,
Mow za siebie kolego. To ze ty bedziesz zarl to nie znaczy, ze wszyscy.
Slyd pisze:
Jeśli dzisiaj lek X jest świetny i powoduje mało działań niepożądancyh nie oznacza, że jest na zawsze bezpieczny, poczytaj o preparacie np. vioxx. Czy to oznacza , że mamy w ogóle się nie leczyć lekami?
Nie wiem dlaczego kolejny raz przytaczasz przyklad Vioxxu, to byla jedna z najwiekszych afer i skandali w swiecie farmacji. Merck OD SAMEGO POCZATKU ukrywal dane, kiedy wiedzial o niepozadanych dzialaniach, przekupywal naukowcow zeby zmienili zdanie, pozywal pisma farmaceutyczne, ktore pisaly, ze jest grozny, ba nawet przekupil FDA (facet z FDA, ktory zatwiedzil lek przeszedl do Mercka jako dyrektor), ktora miala na poczatku obiekcje co do tego leku. Przyklad Vioxxu jest akurat jednym z najgorszych przykladow jakie mogles podac, to kryminalna historia pokazujaca pazernosc firmy Merck, Po ujawnieniu gigantycznego skandalu posypaly sie tysiace pozwow. To jest przyklad jak ci mityczny "foliarze" ( naukowcy, ktorzy twierdzili, ze lek jest szkodliwy) doprowadzili do wycofania tego z rynku, bo juz dluzej sie nie dalo ukrywac prawdy. Firma zaplacila 4,85 miliarda dolarow za tysiace pozwow stanowych. Podobnie bylo z LIpitorem, Lipobay i wieloma innymi lekami.
Gdy w 2000 roku pojawiły się pierwsze doniesienia o działaniach niepożądanych, firma je zataiła. Podczas badania klinicznego nad zastosowaniem tego leku u pacjentów z nowotworem jelita grubego okazało się, że długotrwałe jego stosowanie 2-krotnie zwiększa ryzyko zawału serca oraz udaru.
https://farmacja.pl/5-najwiekszych-skan ... wycofania/
Vioxx uśmiercił tysiące ludzi na świecie, a miliony pozbawił zdrowia. W Polsce złożono pierwszy pozew przeciw koncernowi
Specjaliści długo i żarliwie przekonywali, że specyfik nie wywołuje żadnych skutków ubocznych nawet przy długotrwałym zażywaniu.
Nic dziwnego, że gdy w 2000 r. pojawiły się pierwsze sygnały o szkodliwości leku, władze koncernu sprawę zataiły. Co ciekawe, niepokojące wyniki pierwszych raportów przemilczała też Amerykańska Agencja Żywności i Lekarstw (FDA)
Gdy okrutnej prawdy, że lek szkodzi, nie dało się już dłużej tuszować, koncern ogłosił we wrześniu ubiegłego roku, że wycofuje swój produkt z rynku.
https://www.tygodnikprzeglad.pl/smierc-pastylkach/
9 listopda 2007 roku firma farmaceutyczna Merck&Co zgodziła się zapłacić 4,85 miliarda dolarów odszkodowania, kończąc w ten sposób tysiące stanowych i federalnych pozwów w sprawie szkodliwości działania tego specyfiku, co było jednocześnie największą ugodą, jaką kiedykolwiek zawarto z producentem leków.
https://antykorupcja.gov.pl/ak/retrospe ... bolem.html
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2021, 19:06

Pacjent pisze:
Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi?
Rozjebałeś tym tekstem :facepalm:

Chociaż tekst o tym, że ludzie szczepią się by wypełnić wewnętrzną pustkę i nudę to też był killer.
Yare Yare Daze
Zablokowany