Dobre, dobre

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Dobre, dobre
Rok temu przecież podnosili ten argument, że zdarzają się osoby które przechorowują ponownie jako dowód na to że pandemia nie będzie miała końca. Znowu fikoł o 180 stopni
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
No bo punkt widzenia szura zależy od punktu siedzenia. Zwłaszcza w sferze czasowej tak pięknie to spojrzenie ewoluuje.
A miałeś robione echo serca? Ja dostałem na to skierowanie. Szukam teraz jakiegoś terminu.
To tłumaczy dlaczego mi whisky w sobotę nie wchodziła.
No tak .Jak coś jest warunkowo dopuszczone to musi być złe.
Ojej, straszny nop, ktoś się przeziębił.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 10:29Ha ha, chorują po szczepieniu.
https://dorzeczy.pl/zdrowie/185248/ilu- ... -dane.html
Ponad 84 tys. osób zakaziło się koronawirusem już po szczepieniu – wynika z najnowszych danych Ministerstwa Zdrowia.
Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 12:59https://demagog.org.pl/fake_news/nie-sz ... medycznym/
Te portale anty fake newsowe to portale należące do korporacji tych samych co media głównego nurtu. Chodzi o to by ich prawda była zawsze na wierzchu. Ja nie zaprzeczam jest wiele fake newsów i oni to wykorzystują na tego typu portalach mieszając fake newsy z prawdą, która też niby jest fake newsem. Wygląda to tak. Główne media mówią historię, pojawia się alternatywna prawda, pojawia się strona fake news i niszczy alternatywną prawdę. Ich karta zawsze musi być na wierzchu.
Moim zdaniem, to bezkrytycznie i bez zbędnych pytań, tylko głupek podda sie eksperymentowi medycznemu...i tylko on poniesie jego konsekwencje, bo i producent i "szond" umyli od tego łapy.
Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 16:05Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa.![]()
Od razu było mówić, że jesteś niewolnikiem, który stara się odgadywać życzenia pana. Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi? Oderżniesz sobie ucho?Slyd pisze: ↑20-05-2021, 18:10Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 16:05Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa.![]()
Napisał cwel dający dupy za pięć stów miesięcznie. Bardzo śmieszne, podnóżku karakana.Pacjent pisze: ↑20-05-2021, 18:21Od razu było mówić, że jesteś niewolnikiem, który stara się odgadywać życzenia pana. Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi? Oderżniesz sobie ucho?Slyd pisze: ↑20-05-2021, 18:10Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 16:05Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa.![]()
Rozumiem, że kierujesz to wszystkich, którzy pobierają 500+. Pozdrawiam ich zatem i jestem przekonany, że sam byś pobierał gdybyś umiał zostać ojcem.535 pisze: ↑20-05-2021, 18:44Napisał cwel dający dupy za pięć stów miesięcznie. Bardzo śmieszne, podnóżku karakana.
Koledzy wiedzą, że jesteś tanią i łatwą dziwką? Czy na kwadracie już się zorientowali, że głowa rodziny jest nieudacznikiem, a w dodatku wyjątkowo niewdzięcznym ścierwem? Z jednej strony narzekasz na władzę, a z drugiej w pokłonach lecisz do kasy? To jest ta wasza słynna wierność idei? Można cię kupić z kilka papierków. Jak to jest z tobą robercik? Na forum wielki myśliciel, wolnościowiec, a w życiu prywatnym dupa świeci. Przykra sprawa. Weź może drugi etat. Pokaż dziecku, że to nie listonosz jest ojcem.
Mow za siebie kolego. To ze ty bedziesz zarl to nie znaczy, ze wszyscy.
Nie wiem dlaczego kolejny raz przytaczasz przyklad Vioxxu, to byla jedna z najwiekszych afer i skandali w swiecie farmacji. Merck OD SAMEGO POCZATKU ukrywal dane, kiedy wiedzial o niepozadanych dzialaniach, przekupywal naukowcow zeby zmienili zdanie, pozywal pisma farmaceutyczne, ktore pisaly, ze jest grozny, ba nawet przekupil FDA (facet z FDA, ktory zatwiedzil lek przeszedl do Mercka jako dyrektor), ktora miala na poczatku obiekcje co do tego leku. Przyklad Vioxxu jest akurat jednym z najgorszych przykladow jakie mogles podac, to kryminalna historia pokazujaca pazernosc firmy Merck, Po ujawnieniu gigantycznego skandalu posypaly sie tysiace pozwow. To jest przyklad jak ci mityczny "foliarze" ( naukowcy, ktorzy twierdzili, ze lek jest szkodliwy) doprowadzili do wycofania tego z rynku, bo juz dluzej sie nie dalo ukrywac prawdy. Firma zaplacila 4,85 miliarda dolarow za tysiace pozwow stanowych. Podobnie bylo z LIpitorem, Lipobay i wieloma innymi lekami.
https://farmacja.pl/5-najwiekszych-skan ... wycofania/Gdy w 2000 roku pojawiły się pierwsze doniesienia o działaniach niepożądanych, firma je zataiła. Podczas badania klinicznego nad zastosowaniem tego leku u pacjentów z nowotworem jelita grubego okazało się, że długotrwałe jego stosowanie 2-krotnie zwiększa ryzyko zawału serca oraz udaru.
https://www.tygodnikprzeglad.pl/smierc-pastylkach/Vioxx uśmiercił tysiące ludzi na świecie, a miliony pozbawił zdrowia. W Polsce złożono pierwszy pozew przeciw koncernowi
Specjaliści długo i żarliwie przekonywali, że specyfik nie wywołuje żadnych skutków ubocznych nawet przy długotrwałym zażywaniu.
Nic dziwnego, że gdy w 2000 r. pojawiły się pierwsze sygnały o szkodliwości leku, władze koncernu sprawę zataiły. Co ciekawe, niepokojące wyniki pierwszych raportów przemilczała też Amerykańska Agencja Żywności i Lekarstw (FDA)
Gdy okrutnej prawdy, że lek szkodzi, nie dało się już dłużej tuszować, koncern ogłosił we wrześniu ubiegłego roku, że wycofuje swój produkt z rynku.
https://antykorupcja.gov.pl/ak/retrospe ... bolem.html9 listopda 2007 roku firma farmaceutyczna Merck&Co zgodziła się zapłacić 4,85 miliarda dolarów odszkodowania, kończąc w ten sposób tysiące stanowych i federalnych pozwów w sprawie szkodliwości działania tego specyfiku, co było jednocześnie największą ugodą, jaką kiedykolwiek zawarto z producentem leków.
Rozjebałeś tym tekstem