Dobre, dobre
Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Rok temu przecież podnosili ten argument, że zdarzają się osoby które przechorowują ponownie jako dowód na to że pandemia nie będzie miała końca. Znowu fikoł o 180 stopni
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
No bo punkt widzenia szura zależy od punktu siedzenia. Zwłaszcza w sferze czasowej tak pięknie to spojrzenie ewoluuje.
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
No rok temu wirusa nie było tak jak peodofilli w KK
.
- empir
A miałeś robione echo serca? Ja dostałem na to skierowanie. Szukam teraz jakiegoś terminu.
To tłumaczy dlaczego mi whisky w sobotę nie wchodziła.
- ozob
To jest tzw. nerwica.
Mityczne co raz więcej ozdrowieńców. Ciągle promil. (:
Mityczne co raz więcej ozdrowieńców. Ciągle promil. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- empir
No tak .Jak coś jest warunkowo dopuszczone to musi być złe.
Poczytaj. Jest tam też o warunkowym dopuszczeniu.
Jak masz jakieś uwagi na temat artykułu to chętnie poczytam.
https://demagog.org.pl/fake_news/nie-sz ... medycznym/
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
https://demagog.org.pl/fake_news/nie-sz ... medycznym/
Te portale anty fake newsowe to portale należące do korporacji tych samych co media głównego nurtu. Chodzi o to by ich prawda była zawsze na wierzchu. Ja nie zaprzeczam jest wiele fake newsów i oni to wykorzystują na tego typu portalach mieszając fake newsy z prawdą, która też niby jest fake newsem. Wygląda to tak. Główne media mówią historię, pojawia się alternatywna prawda, pojawia się strona fake news i niszczy alternatywną prawdę. Ich karta zawsze musi być na wierzchu.
Moim zdaniem, to bezkrytycznie i bez zbędnych pytań, tylko głupek podda sie eksperymentowi medycznemu...i tylko on poniesie jego konsekwencje, bo i producent i "szond" umyli od tego łapy.
Te portale anty fake newsowe to portale należące do korporacji tych samych co media głównego nurtu. Chodzi o to by ich prawda była zawsze na wierzchu. Ja nie zaprzeczam jest wiele fake newsów i oni to wykorzystują na tego typu portalach mieszając fake newsy z prawdą, która też niby jest fake newsem. Wygląda to tak. Główne media mówią historię, pojawia się alternatywna prawda, pojawia się strona fake news i niszczy alternatywną prawdę. Ich karta zawsze musi być na wierzchu.
Moim zdaniem, to bezkrytycznie i bez zbędnych pytań, tylko głupek podda sie eksperymentowi medycznemu...i tylko on poniesie jego konsekwencje, bo i producent i "szond" umyli od tego łapy.
-
Pacjent
Jeśli coś jest dopuszczone warunkowo to nie spełnia wszystkich kryteriów lub jest niesprawdzone. Brak odpowiedzialności producenta za dostarczony specyfik świadczy o tym, że odbiorca o tym wie i godzi się wziąć skutki tej decyzji na siebie. W jego interesie jest także by zaniżać dane o NOP i innych nieprawidłowościach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Headcrab
- Kontakt:
Ojej, straszny nop, ktoś się przeziębił.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 10:29Ha ha, chorują po szczepieniu.
https://dorzeczy.pl/zdrowie/185248/ilu- ... -dane.html
Ponad 84 tys. osób zakaziło się koronawirusem już po szczepieniu – wynika z najnowszych danych Ministerstwa Zdrowia.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Nerwowy
Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 12:59https://demagog.org.pl/fake_news/nie-sz ... medycznym/
Ale wiesz, że ten tekst w dużej mierze pokrywa się z tym do czego sam linkowałeś? Widzę schizofrenia mocno XDDD
Chyba że w ogóle nie czytacie tego co sami wrzucanie. To by tłumaczyło powielanie w kółko tych samych bredni
- Fanatyk
Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa. 
-
Slyd
Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 16:05Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa.![]()
A co do koncernów farmaceutycznych..... wszyscy na stare lata będziemy żarli leki, każdy z nich ma o wiele więcej działań niepożądanych niż szczepionki, a prawdopodobieństwo wystąpienia efektów ubocznych po lekach jest od 100 razy wzwyż większe niż groźny incydent po szczepionce na covid. Oprócz tego każdy producent ma obowiązek monitorować działania niepożądane i aktualizować je w info o leku. Jeśli dzisiaj lek X jest świetny i powoduje mało działań niepożądancyh nie oznacza, że jest na zawsze bezpieczny, poczytaj o preparacie np. vioxx. Czy to oznacza , że mamy w ogóle się nie leczyć lekami?
-
Pacjent
Od razu było mówić, że jesteś niewolnikiem, który stara się odgadywać życzenia pana. Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi? Oderżniesz sobie ucho?Slyd pisze: ↑20-05-2021, 18:10Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 16:05Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa.![]()
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Headcrab
- Kontakt:
xD
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
535
Napisał cwel dający dupy za pięć stów miesięcznie. Bardzo śmieszne, podnóżku karakana.Pacjent pisze: ↑20-05-2021, 18:21Od razu było mówić, że jesteś niewolnikiem, który stara się odgadywać życzenia pana. Co jeszcze zrobisz by przypodobać się rządowi? Oderżniesz sobie ucho?Slyd pisze: ↑20-05-2021, 18:10Jeśli w 80% się wyszczepimy to jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziemy musieli nosić maseczek, nie będzie ograniczeń itd. Także dzięki tyt "głupkom", będziesz mógł normalnie żyć i funkcjonować.Fanatyk pisze: ↑20-05-2021, 16:05Nikomu nie życzę źle, chyba że w złości która szybko mi przechodzi wiec i tym razem nie życzę źle zaszczepionym. Ich sprawa jaką drogą podążają. Napiszę tak. Trzeba mieć odwagę (być głupim) by brać udział w eksperymencie medycznym bez ubezpieczenia i zabezpieczenia. Dać swoje ciało w ręce koncernom farmaceutycznym bez żadnej gratyfikacji to trzeba naprawdę być odważnym (głupim). Przykro mi, mnie na taką odwagę (głupotę) nie stać. Moje ciało- moja sprawa.![]()
-
Pacjent
Rozumiem, że kierujesz to wszystkich, którzy pobierają 500+. Pozdrawiam ich zatem i jestem przekonany, że sam byś pobierał gdybyś umiał zostać ojcem.535 pisze: ↑20-05-2021, 18:44Napisał cwel dający dupy za pięć stów miesięcznie. Bardzo śmieszne, podnóżku karakana.
-
535
Koledzy wiedzą, że jesteś tanią i łatwą dziwką? Czy na kwadracie już się zorientowali, że głowa rodziny jest nieudacznikiem, a w dodatku wyjątkowo niewdzięcznym ścierwem? Z jednej strony narzekasz na władzę, a z drugiej w pokłonach lecisz do kasy? To jest ta wasza słynna wierność idei? Można cię kupić z kilka papierków. Jak to jest z tobą robercik? Na forum wielki myśliciel, wolnościowiec, a w życiu prywatnym dupa świeci. Przykra sprawa. Weź może drugi etat. Pokaż dziecku, że to nie listonosz jest ojcem.
- Triceratops
Mow za siebie kolego. To ze ty bedziesz zarl to nie znaczy, ze wszyscy.
Nie wiem dlaczego kolejny raz przytaczasz przyklad Vioxxu, to byla jedna z najwiekszych afer i skandali w swiecie farmacji. Merck OD SAMEGO POCZATKU ukrywal dane, kiedy wiedzial o niepozadanych dzialaniach, przekupywal naukowcow zeby zmienili zdanie, pozywal pisma farmaceutyczne, ktore pisaly, ze jest grozny, ba nawet przekupil FDA (facet z FDA, ktory zatwiedzil lek przeszedl do Mercka jako dyrektor), ktora miala na poczatku obiekcje co do tego leku. Przyklad Vioxxu jest akurat jednym z najgorszych przykladow jakie mogles podac, to kryminalna historia pokazujaca pazernosc firmy Merck, Po ujawnieniu gigantycznego skandalu posypaly sie tysiace pozwow. To jest przyklad jak ci mityczny "foliarze" ( naukowcy, ktorzy twierdzili, ze lek jest szkodliwy) doprowadzili do wycofania tego z rynku, bo juz dluzej sie nie dalo ukrywac prawdy. Firma zaplacila 4,85 miliarda dolarow za tysiace pozwow stanowych. Podobnie bylo z LIpitorem, Lipobay i wieloma innymi lekami.
https://farmacja.pl/5-najwiekszych-skan ... wycofania/Gdy w 2000 roku pojawiły się pierwsze doniesienia o działaniach niepożądanych, firma je zataiła. Podczas badania klinicznego nad zastosowaniem tego leku u pacjentów z nowotworem jelita grubego okazało się, że długotrwałe jego stosowanie 2-krotnie zwiększa ryzyko zawału serca oraz udaru.
https://www.tygodnikprzeglad.pl/smierc-pastylkach/Vioxx uśmiercił tysiące ludzi na świecie, a miliony pozbawił zdrowia. W Polsce złożono pierwszy pozew przeciw koncernowi
Specjaliści długo i żarliwie przekonywali, że specyfik nie wywołuje żadnych skutków ubocznych nawet przy długotrwałym zażywaniu.
Nic dziwnego, że gdy w 2000 r. pojawiły się pierwsze sygnały o szkodliwości leku, władze koncernu sprawę zataiły. Co ciekawe, niepokojące wyniki pierwszych raportów przemilczała też Amerykańska Agencja Żywności i Lekarstw (FDA)
Gdy okrutnej prawdy, że lek szkodzi, nie dało się już dłużej tuszować, koncern ogłosił we wrześniu ubiegłego roku, że wycofuje swój produkt z rynku.
https://antykorupcja.gov.pl/ak/retrospe ... bolem.html9 listopda 2007 roku firma farmaceutyczna Merck&Co zgodziła się zapłacić 4,85 miliarda dolarów odszkodowania, kończąc w ten sposób tysiące stanowych i federalnych pozwów w sprawie szkodliwości działania tego specyfiku, co było jednocześnie największą ugodą, jaką kiedykolwiek zawarto z producentem leków.
woodpecker from space
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Rozjebałeś tym tekstem
Chociaż tekst o tym, że ludzie szczepią się by wypełnić wewnętrzną pustkę i nudę to też był killer.
Yare Yare Daze